ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βενιζέλου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2013, 08:55 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2013, 08:55
Συνάντηση Βενιζέλου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

«Η Ομογένεια είναι στο πλευρό των αδελφών μας της Ελλάδος» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μια συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι πάντοτε «ουσιαστική και ενδιαφέρουσα, είναι μια πνευματική απόλαυση», σημειώνοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Αρχιεπισκοπή και «ως Ελληνισμός και Ορθοδοξία είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος εδώ, σε ένα χώρο πολύ κρίσιμο, πάντα, για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι αυτός που, με το κύρος του, μπορεί να εκφράσει πραγματικά όχι μόνο τον λόγο της Ορθοδοξίας, αλλά και τον λόγο του Ελληνισμού, και αυτός ο λόγος να γίνει ακουστός από την αμερικανική κυβέρνηση, από το Κογκρέσο, από τους ισχυρούς κοινωνικούς και πολιτικούς κύκλους, σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και παντού». Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική για το έργο και για την «πολύτιμη βοήθειά» του.

Με τη σειρά του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την επίσκεψη, επισήμανε ότι τον γνωρίζει όχι μόνο ως πολιτικό αλλά και ως ακαδημαϊκό πρόσωπο και ειδικό σε δύσκολα, νομικά θέματα.

«Αυτές τις ημέρες βέβαια, μας έχετε εκπλήξει, διότι είδατε τόσους υπευθύνους ανθρώπους, πολιτικούς σε όλα τα επίπεδα, τόσο που διερωτώμαι ποιον δεν είδατε" τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι "ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό, τρέξατε αυτές τις ημέρες για τα θέματα της Ελλάδας. Στη συνάντηση που είχαμε, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια εξαιρετική ενημέρωση, ρεαλιστική, με τα πραγματικά δεδομένα, αλλά πάντοτε γεμάτη με την ελπίδα και τον σχεδιασμό, ο οποίος είναι αναπόσπαστο στοιχείο των Ελλήνων ανά τους αιώνες. Πάντοτε σχεδιάζουμε, ακόμα κι αν είμαστε στη σκοτεινότερη νύχτα και στη χειρότερη θύελλα. Διότι ξέρουμε ότι η νύχτα πάντοτε περνάει, η θύελλα θα περάσει και θα ανατείλει και πάλι ο ήλιος, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκός για την Ελλάδα. Ευχαριστούμε για αυτή την πολύ ωραία και ουσιαστική επίσκεψη και όπως είπαμε και στη συνάντησή μας επάνω, να γνωρίζετε ότι η Ομογένεια είναι στο πλευρό των αδελφών μας της Ελλάδος, αισθάνεται τον πόνο, θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο και βοηθάει, πάντοτε υπολογίζοντας ότι είμαστε σε έναν άρρηκτο δεσμό, ώστε να δώσουμε αυτό που ο Θεός έχει πλάσει την Ελλάδα και τους Έλληνες να είναι, να είναι σε κατάσταση αποστολής για ό,τι ωραίο, ό,τι μεγάλο και ό,τι αιώνιο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr