ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2013, 10:21 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2013, 13:57
ΠΑΣΟΚ: Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο» αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο» αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

«Η θεωρία των δύο άκρων είναι, με τη σειρά της διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοκοπικούς που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο, έγκαιρα και επίμονα διατυπώσει την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του εκφασισμού και η Χρυσή Αυγή ως αντιδημοκρατικό, αντικοινοβουλευτικό μόρφωμα που πλήττει το κράτος δικαίου και προωθεί την κοινωνική και πολιτική βία. Στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, επιμένει στις θέσεις του όπως αυτές εκφράζονται τους τελευταίους 14 μήνες, όταν οι "άλλοι" δεν είχαν ακόμη την "πολιτική βούληση" να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου για να την αποκτήσουν. Το ΠΑΣΟΚ  εμμένει στην ανάγκη συσπείρωσης  του συνταγματικού τόξου στον αγώνα κατά της  ΧΑ, με ένα καθαρό και σταθερό μέτωπο» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι η πολιτική και αξιακή αυτή αντίδραση είναι εξίσου αναγκαία με την κίνηση των ποινικών διαδικασιών με πρωτοβουλία των αρμοδίων δικαστικών αρχών που ενεργούν στο πλαίσιο των θεσμικών εγγυήσεων της ανεξαρτησίας τη δικαιοσύνης και με κριτήρια αμιγώς νομικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής της 6ης Οκτωβρίου, υπήρξε σαφής: Αυτό που έγινε για «πρώτη φορά στην μεταπολίτευση», δεν είναι οι συλλήψεις βουλευτών, αλλά ο εκφασισμός, το γεγονός ότι εκπροσωπείται στη Βουλή μια εγκληματική οργάνωση με προκάλυμμα πολιτικού κόμματος. 

«Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής το θέσαμε ήδη προεκλογικά. Από τον Μάιο του 2012 θέτουμε την ανάγκη να κινητοποιηθεί το συνταγματικό τόξο, να αντιδράσουν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, να εφαρμοστεί αυστηρά ο Κανονισμός της Βουλής, να συμπληρωθεί η ποινική νομοθεσία η οποία είναι προφανώς επαρκής όταν υπάρχει  ανθρωποκτονία ή σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης. Είναι απόφασή μας να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αφορά την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ασφάλειας και ειρήνης. Το φρόνημα δεν τιμωρείται, αλλά μορφές πολιτικού λόγου που είναι αξιακά απαράδεκτες βεβαίως και μπορεί να ενεργοποιούν τον ποινικό νόμο, όπως ο εγκωμιασμός του ολοκαυτώματος ή η ρατσιστική προτροπή. Η ισχύουσα νομοθεσία επαρκεί  για τα βαριά εγκλήματα». 

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι «αυτό το οποίο διαμόρφωσε τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι οι "λαθρομετανάστες" -  κάνουμε επί χρόνια προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της μη μόνιμης μετανάστευσης και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται  και η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, κ. Λέτα- άλλο η πολιτική του τσαμπουκά, η πολιτική της βίας. Ο κοινοτισμός της βίας. Το ετερόκλητο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου λειτούργησε ως θερμοκήπιο μέσα στο οποίο η Χρυσή Αυγή απέκτησε ανοχή σ’ ένα τμήμα της κοινωνίας. Δυστυχώς ακόμα  τώρα κάποια κόμματα δεν έχουν αποδεχτεί τη λογική του συνταγματικού τόξου. Διότι λένε "ο στόχος μας είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά στόχος μας είναι και το μνημόνιο" όπου ως "μνημόνιο" εννοούν την κυβερνητική πολιτική και την κυβερνητική πλειοψηφία και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της χώρας» αναφέρεται.

Το ΠΑΣΟΚ «έχει ως προτεραιότητα του την οριστική και ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο που μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης» σημειώνεται. 

«Σήμερα που γιορτάζουμε τα 69 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, η οφειλόμενη τιμή στους συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους από τους ναζί, είναι να υπάρχει εθνική ενότητα, ομοψυχία και σταθερότητα στη πατρίδα μας» συμπληρώνουν οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.       

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr