ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουριστική συμφωνία θα υπογράψουν Ελλάδα και Ρωσία

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2013, 16:41 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2013, 16:41
Τουριστική συμφωνία θα υπογράψουν Ελλάδα και Ρωσία
Facebook Twitter Whatsapp

Συμφωνία-πλαίσιο, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για ζητήματα τουριστικής πολιτικής, θα υπογραφεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Συμφωνία-πλαίσιο, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για ζητήματα τουριστικής πολιτικής, θα υπογραφεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό αποφασίστηκε  κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, με αρμοδιότητα τον Τουρισμό Alla Manilova, σήμερα το μεσημέρι στη Μόσχα.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και διήρκησε πάνω από μια ώρα, συζητήθηκε η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και ειδικότερα του προσκυνηματικού στην Ελλάδα, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών της χώρας μας.  

Εποικοδομητική συζήτηση έγινε και για το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης τουριστικών θεωρήσεων που συμβάλλει μεταξύ άλλων  στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού. Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω διευκόλυνση χορήγησης βίζας  σε Ρώσους. Σημειώνεται ότι η έκδοση βίζας αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης, τόσο στη Βόρεια όσο και στη νησιωτική Ελλάδα, που αποτελεί πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες.

Όσον αφορά το ζήτημα των αεροπορικών συνδέσεων, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης των υφιστάμενων δικαιωμάτων κίνησης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr