ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντι Ράμα: Να δώσουμε νέα διάσταση στη συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2013, 17:07 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2013, 17:07
Έντι Ράμα: Να δώσουμε νέα διάσταση στη συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τη βούληση της κυβέρνησής του να δώσει μια νέα διάσταση στη συνεργασία της Αλβανίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με το πνεύμα της φιλίας και το συμφέρον των δύο χωρών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Τίρανα, με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη βούληση της κυβέρνησής του να δώσει μια νέα διάσταση στη συνεργασία της Αλβανίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με το πνεύμα της φιλίας και το συμφέρον των δύο χωρών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Τίρανα, με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ράμα, στη συνάντηση έγινε μια αποτίμηση των διμερών σχέσεων έως σήμερα και συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που «κληρονομήθηκαν» από το παρελθόν όσο και σημερινά θέματα.

Ο κ. Ράμα τόνισε ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει, επίσης, την περιφερειακή συνεργασία και αναφέρθηκε στη συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που, όπως είπε, «έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής».

Ο Έντι Ράμα ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την υποστήριξη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αλλά και για όσα αναμένεται να κάνει κατά την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος - σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση - συνεχάρη τον κ. Ράμα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας και εξέφρασε τη βούληση και της ελληνικής κυβέρνησης, να περάσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σ' ένα νέο στάδιο συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr