ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άσκηση «Τάλως 13»: Μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα σε «φλεγόμενη» περιοχή

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2013, 19:39 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2013, 19:33
Άσκηση «Τάλως 13»: Μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα σε «φλεγόμενη» περιοχή
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας  σε περιοχή όπου κυριαρχεί κοινωνική εξέγερση χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης. 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας  σε περιοχή όπου κυριαρχεί κοινωνική εξέγερση χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Την ασφάλεια μεταφοράς των τροφίμων και των φαρμάκων εξασφάλισαν οι άνδρες  του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC.

Αυτό προέβλεπε ένα από τα σενάρια της άσκησης «Τάλως 13» που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  Μιχαήλ Κωσταράκου που συνοδεύονταν  από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο.

Η όλη άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της Νέας Σάντα Κιλκίς από 8 έως 18 Οκτωβρίου με σκοπό την προετοιμασία αξιολόγησης – πιστοποίησης του σχηματισμού ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Στα πλαίσια αυτά το HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια απόφασης του ΟΗΕ, επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεις παροχής Ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και Εκκένωσης Άμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations). 

Την άσκηση, στην οποία έλαβε μέρος προσωπικό από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Κύπρο, παρακολούθησε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Simeon Simeonov, καθώς και αντιπροσωπείες από τις χώρες που συμμετέχουν.  

Γ. Κοκ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr