ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιουνκέρ: Σημαντικό μήνυμα η στήριξη από ΝΔ και CDU

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2014, 13:20 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2014, 13:13
Γιουνκέρ: Σημαντικό μήνυμα η στήριξη από ΝΔ και CDU
Facebook Twitter Whatsapp

Σημαντικό μήνυμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle (DW).

Σημαντικό μήνυμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle (DW).

Ο Λουξεμβούργιος τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζ. Κλ. Γιούνκερ, αναφέρει η DW, έκανε ένα ακόμη βήμα για τη διασφάλιση του χρίσματος του ΕΛΚ. Όπως ανακοίνωσε το κόμμα του CSV, ο Γιούνκερ έχει τη στήριξη του αδελφού κόμματος της ΝΔ. Στις αρχές της εβδομάδας και η γερμανική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) «τάχθηκε υπέρ του να ηγηθεί ο Γιούνκερ του ψηφοδελτίου των της χριστιανοδημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας», όπως αναφέρει η εφημερίδα Luxemburger Wort. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία για το χρίσμα του επικεφαλής του ΕΛΚ θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο.

Στο άρθρο της DW σημειώνεται πως, ο Λουξεμβούργιος πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΕΛΚ, μολονότι έχει να αντιμετωπίσει και τις υποψηφιότητες του Γάλλου πρώην υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ και του Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόφσκις, σε συνέντευξή του προς την Luxemburger Wort, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τη Γερμανία και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «σημαντικό μήνυμα» η στήριξη τόσο από τις βόρειες όσο και από τις νότιες χώρες της Ευρώπης. «Δεν είμαι υποψήφιος καμίας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.