ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για Δούρου, Σακελλαρίδη και Δρίτσα

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2014, 11:06 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2014, 19:17
Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για Δούρου, Σακελλαρίδη και Δρίτσα
Facebook Twitter Whatsapp

Αέρας αισιοδοξίας επικρατεί στην Κουμουνδούρου σε ότι αφορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Αέρας αισιοδοξίας επικρατεί στην Κουμουνδούρου σε ότι αφορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες. Το γεγονός ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει πλασαριστεί ήδη στην τρίτη θέση ενώ κάποιες δημοσκοπήσεις τον θέλουν ακόμα και στην δεύτερη - γεγονός που τον καθιστά βασικό παίκτη του δεύτερου γύρου - έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται εκείνοι οι οποίοι υποστήριξαν εξ αρχής την υποψηφιότητα ενός νέου και άγνωστου υποψηφίου με την λογική ότι έτσι μόνο θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την άλλη άποψη έξω από το κατεστημένο. 

Σε ότι αφορά την Ρένα Δούρου οι δημοσκοπήσεις την θέλουν να μπαίνει στον δεύτερο γύρο με μεγάλες προσδοκίες ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας στον Πειραιά θεωρείται μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα. 

Απέναντι στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκη Γιάννη Μπουτάρη ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βάλει ένα  κομματικό στέλεχος όπως ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης προκειμένου να συσπειρώσει την κομματική του βάση, αφού έτσι και αλλιώς η Θεσσαλονίκη θα μείνει όπως φαίνεται στα ίδια χέρια. 

Την ίδια στιγμή πάντως και με αφορμή κάποιες ατυχής υποψηφιότητες  η εσωκομματική αντιπαλότητα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα  Realnews αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών έκανε λόγο για φαινόμενα «δυσανεξίας, φοβικά σύνδρομα και ιδιότυπη αυτάρκεια , στα όρια της αλαζονείας καθώς και για την «μοναδικότητα» της κομμουνιστικής προέλευσης ,στράτευσης και συνεισφοράς». 

Συγκεκριμένα ανέφερε  μεταξύ άλλων «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όταν και εάν συγκλίνουν και συμπορεύονται δυνάμεις πάνω στο πρόγραμμα μας για την υλοποίηση του λαϊκού πόθου για ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και για την διακυβέρνηση της αριστεράς. Αυτό είναι το κριτήριο όπως βεβαίως και το αυτονόητο κριτήριο της  πολιτικής ηθικής  και της ειλικρινούς συστράτευσης  στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας.