ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2014, 18:47 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2014, 18:47
Στην έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Στην έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη περιηγήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στην έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη περιηγήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί μόνο ένα πιστό πορτρέτο της Μελίνας, αλλά και την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφού περιηγήθηκε σήμερα στην έκθεση που διοργάνωσαν το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη και στεγάζεται στο κτίριο του μουσείου στην οδό Πειραιώς.

«Είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της Μελίνας, είναι ανεξίτηλα τα ίχνη που άφησε στον κινηματογράφο, το θέατρο και την πολιτική. Η προσφορά της είναι πολυσύνθετη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την ξενάγηση από τους κυρίους Χριστόφορο Αργυρόπουλο και Σπύρο Μερκούρη, που είναι αντίστοιχα πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, ενώ ο  κ. Αργυρόπουλος είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

«Η Μελίνα ήταν βαθιά Ελληνίδα και ταυτόχρονα, ουσιαστικά και δυναμικά, πολίτης του κόσμου», συνέχισε ο υπουργός. «Συνδύαζε τον πατριωτισμό με τον κοσμοπολιτισμό… Είχε καημό, είχε πάθος για τον Ελληνισμό. Και πιστεύω ότι μέσα από αυτό το πάθος προέκυψε και η ιστορική πρωτοβουλία της για το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Από τότε ξεκίνησε μια σκυταλοδρομία, που οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε. Προχωρώντας με τη σκυτάλη ο καθένας όσο μακρύτερα μπορεί. Αυτό κάνουμε και εμείς αξιοποιώντας και τη βοήθεια προσωπικοτήτων όπως ο κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος και ο κ. Σπύρος Μερκούρης». Και ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέληξε: 

«Είναι μια έκθεση που όλοι αξίζει να επισκεφθούμε».