ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με διαφωνίες η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2014, 07:15 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2014, 07:14
Με διαφωνίες η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου και όχι εκτός νόμου. Αυτήν την παλαιά άποψη του Αλέξη Τσίπρα υιοθέτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της  κοινής συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου και όχι εκτός νόμου. Αυτήν την παλαιά άποψη του Αλέξη Τσίπρα υιοθέτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της  κοινής συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .Τα στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν αποδεκτή την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία   ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ταχθεί υπέρ της  άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Παρά τις οποίες διαφωνίες εκφράστηκαν από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία είχε διαφοροποιηθεί και στο παρελθόν σε παρ όμοια θέματα πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση ακροβατεί συνταγματικά σε κάποιες περιπτώσεις που αφορούν την Χρυσή Αυγή  και τις οποίες ενστάσεις κατατέθηκαν  από την πλευρά του Μανώλη Γλέζου τελικά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα έγινε αποδεκτή με το σκεπτικό ότι «η Βουλή δεν είναι εκείνη που δικάζει, αλλά αποφαίνεται αν το κατηγορητήριο συνδέεται με την πολιτική δράση του βουλευτή ή αποτελεί προϊόν πολιτικής δίωξης». «Πρέπει να διευκολυνθεί η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στο έργο της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις Γλέζου - Κωνσταντοπούλου έχουν  και άλλους υποστηρικτές μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Κανείς όμως δεν επιθυμεί να τις επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη  δεδομένου ότι είναι ένα ευαίσθητο και επικίνδυνο θέμα για τους πολίτες. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση  πάντως αναμένεται να καταλήξει επισήμως στην απόφαση υπερψήφισης της άρσης ασυλίας την ερχόμενη εβδομάδα  στην συνεδρίαση της ολομέλειας της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκεπτικό της απόφασης θα συνοδεύεται από μία πολιτική δήλωση καταδίκης της κυβέρνησης αφού τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως είναι εντελώς διαφορετική η άρση ασυλίας βουλευτών από το να τεθεί συνολικά η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.