ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Γιαννόπουλος: Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2014, 20:11 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2014, 20:11
Νίκος Γιαννόπουλος: Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Νίκος Γιαννόπουος σχετικά με το «θόρυβο» για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και τον πρόλογο που έκανε σε αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Νίκος Γιαννόπουλος σχετικά με το «θόρυβο» για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και τον πρόλογο που έκανε σε αυτό.

«Ανήκα στην Ομάδα Ρόζα, αλλά, όπως και άλλα μέλη της, δεν εντάχθηκα στο κόμμα. Φυσικά, αυτά είναι γνωστά, ωστόσο διάφοροι κύκλοι σκόπιμα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν το αγαπημένο τους τρομοϋστερικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα» ανέφερε σε δήλωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο Indymedia, προσθέτοντας:

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και με αυτή την ιδιότητα κατάθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πολιτικοί κρατούμενοι.

«Με αυτή την έννοια, δέχτηκα με χαρά την πρόταση του συγγραφέα να επιμεληθώ και να προλογίσω το βιβλίο του, το οποίο –επιμένω– είναι εξαιρετικό και αξίζει να διαβαστεί από όσους και όσες δεν έχουν παρωπίδες και ασφυκτιούν μέσα στη «νομιμότητα» των μνημονίων, της λεηλασίας της ζωής μας, της γενικευμένης βαρβαρότητας» πρόσθεσε.