ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν από το Eurogroup

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2014, 17:26 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2014, 17:26
Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν από το Eurogroup
Facebook Twitter Whatsapp

Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφεραν σήμερα πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφεραν σήμερα πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup της Δευτέρας, 10 Μαρτίου. Όπως σημείωσαν, η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα συνεχίζεται.

Οι επικεφαλής της αποστολής θα μεταβούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για το Eurogroup και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Το υπόλοιπο κλιμάκιο θα παραμείνει στην Αθήνα και θα συνεχίσει τις τεχνικές συζητήσεις.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον O' Κόνορ, όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, απάντησε: «Η αποστολή της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτήν τη στιγμή δίνεται έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την επιστροφή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τη Δευτέρα, το Eurogroup θα συζητήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Ο' Κόνορ τόνισε ότι διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και είναι δική της ευθύνη. Πρόσθεσε ότι οι παράμετροι των stress tests δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν από το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα φτάνουν, απαραιτήτως, το συνολικό ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, γιατί οι τράπεζες πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να αντλήσουν κεφάλαια από ιδιωτικές πηγές.