ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Ελιά» συγκροτήθηκε με το ζόρι αλλά ο… δάκος παραμονεύει

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2014, 07:45 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2014, 15:46
Η «Ελιά» συγκροτήθηκε με το ζόρι αλλά ο… δάκος παραμονεύει
Facebook Twitter Whatsapp

Η Συνδιάσκεψη της "Ελιάς" ολοκληρώθηκε, οι σύμμαχοι φωτογραφήθηκαν  στο οικογενειακό κάδρο με φόντο το λογότυπο της Δημοκρατικής Παράταξης, όμως το βάρος και η αγωνία έχουν παραμείνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η Συνδιάσκεψη της "Ελιάς" ολοκληρώθηκε, οι σύμμαχοι φωτογραφήθηκαν  στο οικογενειακό κάδρο με φόντο το λογότυπο της Δημοκρατικής Παράταξης, όμως το βάρος και η αγωνία έχουν παραμείνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Και συνδέονται άμεσα με το τί σκέφτεται ή καλύτερα τί προτίθεται να πράξει το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι πιθανές εκδοχές είναι δύο: Είτε να τραβήξει το σχοινί στα άκρα και να μην στηρίξει την "Ελιά" στις ευρωεκλογές, είτε να τηρήσει στάση αναμονής προκειμένου να αμφισβητήσει εκ νέου τους χειρισμούς του Βενιζέλου για την "Ελιά" δηλαδή τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την αμέσως επομένη των ευρωεκλογών. 

Μ' αυτήν την αγωνία φαίνεται ότι θα πορευθούν το επόμενο διάστημα όλοι οι εταίροι καθώς η ανησυχία έχει απλωθεί και πέραν του ΠΑΣΟΚ και στους πολιτικούς σχηματισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ηλία Μόσιαλου

Οι πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι ο Παπανδρέου έριξε μια πιστολιά στον αέρα -ενοχλήθηκαν για την ανακοίνωση στο παρά πέντε της Συνδιάσκεψης -και ότι από εδώ και πέρα θα περιμένει απλώς τις εξελίξεις. 

Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι ο Παπανδρέου και η ομάδα του στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουν κι άλλες κινήσεις ως την 25η Μαϊου προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την μεγάλη κίνηση της αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος. 

Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουν να βολιδοσκοπήσουν τους 11 που συντάχθηκαν με την επιλογή Παπανδρέου δείχνοντας ότι ταυτίζονται πολιτικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Οι 11 (Σαχινίδης, Μωραίτης, Πεταλωτής) ενώ επρόκειτο να πάνε στην Συνδιάσκεψη "απλώς για να πιούμε έναν καφέ" όπως διαβεβαίωναν ως το βράδυ της Παρασκευής το Σάββατο το πρωί άλλαξαν γνώμη και ήπιαν μεταξύ τους καφέ στο κέντρο της Αθήνας. 

Δεν πήγαν ούτε στην χθεσινή σύσκεψη Βενιζέλου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κανονικά σχεδίαζαν να κατεβάσουν ως υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Γιώργο Πεταλωτή. Εάν δεν το πράξουν σημαίνει ότι το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει στις ευρωεκλογές. Εάν το κάνουν και κατεβάσουν υποψηφίους τους αυτό σημαίνει ότι θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές και σε μία αναμέτρηση βενιζελικών -παπανδρεϊκών, ως πρώτο δείγμα τού τί θα επακολουθήσει.. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε χθες πολλούς υπαινιγμούς για τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως τού εξήγησε στο τηλεφώνημά τους πως θα ήταν προς το συμφέρον του να επιθυμεί να αντέξει η κυβέρνηση για να αναγνωριστεί και το δικό του έργο. 

Κοινώς, "αν μάς ρίξεις αναλαμβάνεις και την ευθύνη". 

Για την ιστορία η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε στην χθεσινή δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνδιάσκεψης της "Ελιάς".