ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Μητρόπουλος: Να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2014, 10:26 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2014, 10:57
Αλέξης Μητρόπουλος: Να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Να σταματήσουν άμεσα οι διαθεσιμότητες - απολύσεις, ζητά σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. 

Να σταματήσουν άμεσα οι διαθεσιμότητες - απολύσεις, ζητά σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. Όπως επισημαίνει «η χώρα δεν αντέχει άλλο οριζόντιες περικοπές και τυφλές διώξεις. Κυβέρνηση και τρόικα εξωθούν τους νέους μας στη μετανάστευση».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο η «κυβέρνηση έρμαιο της τρόικας συνεχίζει τον τυφλό ακρωτηριασμό του κράτους και εισάγει αύριο στη Βουλή νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες, καταργεί κοινωνικές υποδομές, καταστρέφει επιστημονικά ιδρύματα, απορφανίζει το νησιωτικό μας χώρο από κύριες και καθοριστικές λειτουργίες, βγάζει μαζικά σε υποχρεωτική κινητικότητα – διαθεσιμότητα, με πρόσχημα το διοικητικό εξορθολογισμό, απολύει χιλιάδες συμπατριώτες μας οδηγώντας τους σε φτώχεια και ανεργία, εξωθεί τους προσοντούχους νέους μας στη μετανάστευση».

 
Ο κ. Μητρόπουλος καταλήγει πως «η χώρα δεν αντέχει άλλο διχασμό. Οι Έλληνες και Ελληνίδες δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τις τυφλές διώξεις. Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν. Με τη γενική ανεργία στο 28% και την ανεργία των νέων μας στο 61% η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Έχει ανάγκη από θέσεις εργασίας. Έχει ανάγκη από συνοχή και σεβασμό στους πολίτες. Τρόικα και μνημονιακή κυβέρνηση πολιτεύονται ωσάν να έχουν απέναντί τους εχθρούς. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Να σταματήσουμε την απαξίωση και το διασυρμό. Ο περήφανος λαός στις εκλογές του Μαΐου θα στείλει το κατάλληλο ηχηρό και πατριωτικό μήνυμα. Ο εφιάλτης του μνημονίου και της σχεδιασμένης καταστροφής της χώρας σε λίγο θα λάβει τέλος».