ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: «Βάρος» η διαφορά Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 17:05 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 18:44
Μέρκελ: «Βάρος» η διαφορά Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία
Facebook Twitter Whatsapp

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της κατά τα διάρκεια της ετήσιας συνάντησης ηγετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, υπό τον τίτλο «Διαδικασία Μπρντο-Μπριούνι», η οποία πραγματοποιείται σήμερα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Η καγκελάριος χαρακτήρισε «βάρος» τη διαφορά μεταξύ ΠΓΔΜ-Ελλάδας για το ζήτημα, ενώ όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ανέφερε πως είναι αισιόδοξη και πως θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.

«Νομίζω ότι μπορούμε με κάποιο τρόπο να επιλύσουμε το ζήτημα. Έχω ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτήν και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς του ονόματος, όμως μερικές φορές πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να επινοηθεί» είπε και υπογράμμισε πως είναι έτοιμη για μια εποικοδομητική συνεργασία προς επίλυση του ζητήματος, σημειώνοντας ότι «τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμβιβασμούς».

Η ίδια πρόσθεσε ότι πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, ώστε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Η κυρία Μέρκελ σημείωσε ακόμα:

«Στη Γερμανία λέμε, ένας συμβιβασμός γίνεται, όταν όσοι συμμετέχουν εμφανίζονται εξίσου δυσαρεστημένοι. Δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός και να είναι όλοι ικανοποιημένοι και περιχαρείς. Όταν όλοι είναι εξίσου δυσαρεστημένοι, τότε θεωρείται δίκαιος ο συμβιβασμός».