ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «εξαφανισμένος» Σγουρός και οι συμβάσεις εκατομμυρίων πριν την παράδοση

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 17:35 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 19:40
Ο «εξαφανισμένος» Σγουρός και οι συμβάσεις εκατομμυρίων πριν την παράδοση
Facebook Twitter Whatsapp

Για «εξαφανισμένο Σγουρό» μιλούν  στην παράταξη της Ρένας Δούρου, ενώ  την ίδια στιγμή καταγγέλλουν τον απερχόμενο περιφερειάρχη ότι παρά την απουσία του από την Περιφέρεια, φροντίζει τις μέρες που απομένουν μέχρι την παράδοση να περνάει «παππάδες» από το περιφερειακό συμβούλιο.

Γράφει η Βασιλική Σιούτη

Για «εξαφανισμένο Σγουρό» μιλούν  στην παράταξη της Ρένας Δούρου, ενώ  την ίδια στιγμή καταγγέλλουν τον απερχόμενο περιφερειάρχη ότι παρά την απουσία του από την Περιφέρεια, φροντίζει τις μέρες που απομένουν μέχρι την παράδοση να περνάει «παππάδες» από το περιφερειακό συμβούλιο, δηλαδή «από ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις μέχρι συμβάσεις έργων εκατομμυρίων ευρώ,  με τις οποίες επιχειρούν να δεσμεύσουν τη νέα αρχή» όπως λένε. 

«Η κατάσταση είναι χαώδης, παρόλα αυτά προσπαθούμε να χαρτογραφήσουμε τα πάντα» λένε συνεργάτες της Ρένας Δούρου.

Κάποιοι από αυτούς αναφέρονται σε σκανδαλώδη ενοίκια που πληρώνει η Περιφέρεια, όπως ανακάλυψαν, με τιμές κατά πολύ υψηλότερες από αυτές της αγοράς και αναφέρουν ότι όλα τα στοιχεία θα δημοσιευθούν μόλις αναλάβουν επίσημα.
«Και μόνο τη διαφάνεια να καταφέρουμε να πετύχουμε ως πρώτο βήμα,  θα είναι πολύ σημαντικό» δηλώνει ένας από τους αντιπεριφερειάρχες. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ πάντως είναι αμείλικτοι απέναντι στον Γιάννη Σγουρό τον οποίο καταγγέλλουν ανοιχτά ότι αντί να περιοριστεί στη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων,  επιχειρεί να επιβάλλει συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ  και να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση. 

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, αναφέρουν μερικές από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που ληφθήκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα, που προϋπολόγισαν στα 32,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρούν εξωφρενικό, τη σύμβαση για κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Νέα Σμύρνη προϋπολογισμού 17,8 εκατομμυρίων ευρώ –κόστος που χαρακτηρίζουν επίσης εξωφρενικό και όπως αναφέρουν περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, το τελευταίο «ήταν εκτός ημερησίας διάταξης και ήρθε ως κατεπείγον».