ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο επίκεντρο της συνάντησης Βρούτση- τρόικας

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 18:02 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 20:59
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο επίκεντρο της συνάντησης Βρούτση- τρόικας
Facebook Twitter Whatsapp

Στο επίκεντρο της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας βρέθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων και η Εφαρμογή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας βρέθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων και η Εφαρμογή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Σχετικά με το θέμα του ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ανώτατη πηγή του υπουργείου σημείωσε ότι πρόκειται για «θεσμό της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών».

Οι διαδικασίες και οι όροι της εφαρμογής του νέου θεσμού θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Κεγκέρογλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 14.00, στο υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά με τα ασφαλιστικά Ταμεία, επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος και τονίστηκε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας τον συντονισμό του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και αποτελεσματικότερος καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.