ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η «Ελιά» το πρώτο βήμα, επόμενο η Δημοκρατική παράταξη

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 21:30 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 21:30
Βενιζέλος: Η «Ελιά» το πρώτο βήμα, επόμενο η Δημοκρατική παράταξη
Facebook Twitter Whatsapp

Με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης συναντήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης.

Η «Ελιά» ήταν ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες πρόσθεσαν ότι την απόφαση χαιρέτισαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η στελέχωση της επιτροπής δεν θα μείνει μόνο σε επίπεδο πολιτικών στελεχών, αλλά θα συμμετάσχουν σε αυτή και πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά κινήματα και τον συνδικαλιστικό χώρο. Ακόμα, πέρα από την οργανωτική επιτροπή, η οποία προγραμματίζεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά περί τα τέλη Ιουλίου, θα υπάρχουν και σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχες επιτροπές στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, που θα διασυνδεθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στόχος είναι να δοθεί και μεγάλο βάρος στην προσέγγιση του κόσμου μέσα και από το διαδίκτυο, με οργανωμένο τρόπο.

Ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο έγινε και και για την Συνδιάσκεψη για της 3ης Σεπτέμβρη, καλώντας τους επικεφαλής και τα στελέχη της Ελιάς να συμμετάσχουν.

Στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένη θεματολογία, για το σχέδιο ανασυγκρότησης.
 
Ο διάλογος με τη ΔΗΜΑΡ ήταν ένα ακόμα θέμα που τέθηκε με τον κ. Βενιζέλο να αναφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση στην πρόσκληση.

Ως προς αυτό έχει ζητήσει από τον Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, να επικοινωνήσει σχετικά με τον Γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ακόμα για τις «μάχες» που δίνει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και την αυριανή πρωτοβουλία-εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους αιγιαλούς αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται ουσιαστικά με ένα «φάντασμα», καθώς, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, μετά την παρέμβαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο και δεν υπάρχει ακόμα κάτι καινούριο.