ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παγώνει» η χρηματοδότηση στα Νομικά Πρόσωπα που δεν απογράφονται

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 10:11 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 11:25
«Παγώνει» η χρηματοδότηση στα Νομικά Πρόσωπα που δεν απογράφονται
Facebook Twitter Whatsapp

Με διακοπή της χρηματοδότησης προειδοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που δεν απογράφουν το προσωπικό και τη μισθοδοσία του.

 

Με διακοπή της χρηματοδότησης προειδοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που δεν απογράφουν το προσωπικό και τη μισθοδοσία του.

«Αν σε κάποιο ΝΠΔΔ δεν απογραφούν οι υπάλληλοί του, να ξέρουμε πόσο πληρώνονται, Θα υπάρξουν πρόστιμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι και τόσο ενιαίο» περιγράφοντας το λόγο που απαιτείται να γίνει η απογραφή, αφού όπως είπε υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν υπέρογκους μισθούς.

 Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανέφερε, πρόκειται για υπαλλήλους φορέων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που βρίσκονται κάτω από «δημοτικές ομπρέλες» τις οποίες προειδοποίησε ότι θα περικοπεί η χρηματοδότησή τους, αν δε γίνει η απογραφή.

 

Παράλληλα, επιτέθηκε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζοντας ότι καλύπτει την παρανομία επειδή αντέδρασε στον έλεγχο δημοτικών επιχειρήσεων για τη μετατροπή συμβάσεων υπάλληλων σε αορίστου χρόνου.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως μετά την τελεσιδικία δικαστικών αποφάσεων θα απολυθούν περίπου 2.000 υπάλληλοι, ενώ επιβεβαίωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρότεινε στην αναθεώρηση του Συντάγματος να αποσυνδεθεί η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Εκτίμησε μάλιστα πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η εισαγωγή φοροελαφρύνσεων, σημειώνοντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου ο υψηλός συντελεστής δεν έχει αποδώσει.

Σημείωσε ακόμη πως όλοι οι υπουργοί πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους προκειμένου να βελτιώνουν τη διαπραγματευτική θέση του υπουργού Οικονομικών έναντι της τριμερούς.