ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παιδικοί σταθμοί, προσλήψεις, φθηνότερα τέλη, η ατζέντα των δημάρχων του ΚΚΕ

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 17:39 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2014, 00:07
Παιδικοί σταθμοί, προσλήψεις, φθηνότερα τέλη, η ατζέντα των δημάρχων του ΚΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι οι τέσσερις.. σωματοφύλακες της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Είναι οι τέσσερις.. σωματοφύλακες της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Βρίσκονται στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία.

Οι τέσσερις τοπικοί άρχοντες που αναλαμβάνουν καθήκοντα, την 1η Σεπτεμβρίου, υπό τη σκέπη του ΚΚΕ, θα «κυβερνήσουν» τον τόπο τους.... αντιπολιτευόμενοι.

Όπως λέει στο newpost η εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην ΚΕΔΕ, δημοτική σύμβουλος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, «Ενιαία, είτε είμαστε αντιπολίτευση, είτε είμαστε σε θέσεις διοίκησης, θα μείνουμε αντιπολιτευόμενοι σε περιφέρεια-κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ίδια έχει επιφορτιστεί και με το καθήκον να επικοινωνήσει τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έτσι όπως θα τις εφαρμόσουν τα στελέχη- είτε είναι οι τέσσερις δήμαρχοι είτε δημοτικοί σύμβουλοι στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τη «γραμμή», οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, θα θέσουν τις προτεραιότητές τους ως εξής:

-Θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των νέων ζευγαριών, με πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ
-Μείωση ανταποδοτικών τελών σε κατοικίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενος-αύξηση τελών σε τράπεζες και ομίλους επιχειρήσεων.

Τη μεγάλη μάχη, όμως, θα δώσουν για την κατάργηση των ιδιωτικών δομών που κάνουν τη δουλειά των δήμων και «γεννήθηκαν» από τις απολύσεις:

«Όταν λήξουν οι υπάρχουσες συμβάσεις με ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ δεν θα ανανεωθούν. Θα τις καταργήσουμε στην πράξη», προαναγγέλλει η Ελπίδα Παντελάκη.

Για το ΚΚΕ ειδικά οι ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) αποτελούν κόκκινη γραμμή. 

Πρόκειται για «συνεταιριστικές» επιχειρήσεις που με... κρατική προτροπή, φτιάχτηκαν από απολυμένους πρώην εργαζόμενους των δήμων, προκειμένου ως ελεύθεροι επαγγελματίες να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες που παρείχαν και ως δημοτικοί υπάλληλοι πριν απολυθούν.