ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συναγερμός» στη Λήμνο για απόβαση Τούρκων στο νησί (φωτό)

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2014, 12:10 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2014, 12:10
«Συναγερμός» στη Λήμνο για απόβαση Τούρκων στο νησί (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

«Συναγερμός» σήμανε στη Λήμνο και όλες οι δυνάμεις του νησιού κλήθηκαν να αναπτυχθούν ταχέως και να βρεθούν σε θέσεις μάχης.

«Συναγερμός» σήμανε στη Λήμνο και όλες οι δυνάμεις του νησιού κλήθηκαν να αναπτυχθούν ταχέως και να βρεθούν σε θέσεις μάχης. Η εντολή που δόθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση του νησιού ήταν να εξαλειφθεί το αεροπρογεφύρωμα των αποβατικών δυνάμεων. Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη το Γενικό Επιτελείο Στρατού θέλησε να δοκιμάσει τους χρόνους αντίδρασης των τοπικών δυνάμεων και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δυνατότητες που υπάρχουν στα χαρτιά.

Το σχέδιο της άσκησης ήθελε οι εχθρικές δυνάμεις να κινήθηκαν ταχύτατα και με κίνηση από αέρος να δημιούργησαν προγεφύρωμα στη νότια πλευρά του νησιού. Ο Διοικητής της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο αντεπίθεσης.

Μηχανοκίνητη Διμοιρία Πεζικού με θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινήθηκε εναντίον των Εχθρικών Δυνάμεων και πήρε θέσεις , ως πρώτο κύμα αντεπίθεσης. Στη συνέχεια Άρματα και ελαφρά ταχυκίνητα οχήματα προσέγγισαν την περιοχή για υποστήριξη και εξουδετέρωση των τουρκικών δυνάμεων που υποτίθεται ότι είχαν αποβιβαστεί στο νησί.

Σκοπός ,του σχεδίου της άσκησης που διήρκεσε 48 ώρες, ήταν να μην υπάρξει το περιθώριο στον εχθρό να ενισχύσει τις δυνάμεις του.

Το Πεντάγωνο επιδιώκει η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο και να μην υπάρχει χαλάρωση λόγω θερινής σαιζόν.

Γ. Κοκ.