ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα «ζωντανέψουν» οι ναυμαχίες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 10:19 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 10:19
Θα «ζωντανέψουν» οι ναυμαχίες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Facebook Twitter Whatsapp

Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, θα «ζωντανέψουν» μέσα από την εικονική πραγματικότητα όλες οι ιστορικές στιγμές του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, θα «ζωντανέψουν» μέσα από την εικονική πραγματικότητα όλες οι ιστορικές στιγμές του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι «αναγνώστες» της ιστορίας μας θα μπορούν να βρίσκονται στο επίκεντρο ναυμαχιών του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και σε ότι μεσολάβησε ενδιάμεσα με τη δράση που αναπτύχθηκε από τη χώρα μας στο Αιγαίο με τις επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας.

Θα ακούει τον ήχο των πυροβόλων του Θωρηκτού Αβέρωφ και θα νιώθει σαν να είναι πάνω στα πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που εμπλέκονταν σε ναυμαχίες.  Χτες υπογράφτηκε στο «Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο ΘΩΡΗΚΤΟ Γ. ΑΒΕΡΩΦ», Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και την αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Σοφία Εφραίμογλου.

Σε αυτό ,μεταξύ άλλων, προβλέπεται :

  • Ο από κοινού, σχεδιασμός και συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε., του Ε.Σ.Π.Α. και της UNESCO.
  • Οι από κοινού, παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάδειξης της ιστορίας και του ρόλου του Πολεμικού Ναυτικού.
  • Η ανάδειξη μνημείων και γεγονότων μέσω της εικονικής πραγματικότητας, αποσκοπώντας μεταξύ άλλων και στη διεθνή αξιοποίηση των δυνατοτήτων, που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία με στόχο την παρουσία και την προβολή του Πολεμικού Ναυτικού εντός και εκτός Ελλάδας.

Η συνεργασία στην ανάπτυξη του θεσμού της «Δια Βίου Εκπαίδευσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα είναι εντυπωσιακό.

Γ. Κοκ.