ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που εκπαιδεύονται οι Ειδικοί Φρουροί που συνέλαβαν τον Μαζιώτη (φωτό)

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 12:24 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 12:31
Που εκπαιδεύονται οι Ειδικοί Φρουροί που συνέλαβαν τον Μαζιώτη (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει αναλάβει να εκπαιδεύει τους «επίλεκτους» της Ελληνικής Αστυνομίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα Χαλκιδικής.  

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει αναλάβει να εκπαιδεύει τους «επίλεκτους» της Ελληνικής Αστυνομίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα Χαλκιδικής. Στο ίδιο μέρος εκπαιδεύονται και οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού. Από ότι μαθαίνουμε, από τη Ρεντίνα , περνούν και άλλες ομάδες από τα Σώματα Ασφαλείας καθώς κρίνεται απαραίτητο να αποκτήσουν ειδικά προσόντα για να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που θα τους ανατεθούν στο μέλλον.

Το ΓΕΣ έδωσε ορισμένα (μετά από προσεχτική επιλογή) φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ρεντίνα που περιλαμβάνει και την εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη φωτογραφία οι «επίλεκτοι» της Ελληνικής Αστυνομίας είναι οι άνδρες με τις μπλε σκούρες στολές που έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.Η εκπαίδευση που γίνεται εκεί , είναι σκληρή επίπονη και οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες τόσο για να είναι αποτελεσματικοί στις αποστολές τους όσο και για να επιβιώνουν στις επιχειρήσεις που διεξάγουν. Μαθαίνουν πολλές τεχνικές και υιοθετούν τον τρόπο κίνησης που πρέπει να έχουν ως «επίλεκτοι» σε ένα πολύ εχθρικό και απρόβλεπτο περιβάλλον. Τα σχολεία που υπάρχουν στη Ρεντίνα είναι αρκετά και ποικίλει το αντικείμενο της φοίτησης.

Εκπαίδευση Ελεύθερων Σκοπευτών

Εμπεριέχει πρακτική εκπαίδευση έξι εβδομάδων των Ελευθέρων Σκοπευτών στην ατομική τακτική, στην τακτική ζεύγους και της Ομάδας Ελευθέρων Σκοπευτών.

Εκπαίδευση «Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης (ΒΜΤΑ)»

Εδώ οι «επίλεκτοι» εκπαιδεύονται σε αντικείμενα που αφορούν στην «ατομική και ομαδική τακτική του πυρ και της κινήσεως σε συνθήκες αιφνίδιας εμπλοκής με τον εχθρό από μικρή απόσταση». Το σχολείο αυτό διαρκεί δύο εβδομάδες.

Συνεκπαίδευση Εκπαιδευτών ΚΕΑΠ με Ομάδες της ΕΚΑΜ/ΕΛΑΣ

Οι εκπαιδευτές του Κέντρου Ανορθόδοξου Πολέμου από κοινού με τους άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας για δύο εβδομάδες ασκούνται στις Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης σε κατοικημένη περιοχή με ταυτόχρονη απελευθέρωση προσωπικού.

Οι συνθήκες της Ρεντίνας είναι απαιτητικές και όσοι αποφοιτούν από εκεί δίκαια χαρακτηρίζονται «επίλεκτοι ».

Γ. Κοκ.