ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια... Μακεδονία

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 19:34 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 19:35
Η Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια... Μακεδονία
Facebook Twitter Whatsapp

«Η εξέλιξη της "Μακεδονίας" (ενν. στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνου.

«Η εξέλιξη της "Μακεδονίας" στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνου.

Όπως υποστήριξε η κυρία Μέρκελ «είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ηγετών της περιοχής στο Ντουμπρόβνικ».

«Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι για τη "Μακεδονία" θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία να υπερβεί κάποτε τη διένεξη του ονόματος. Και, χωρίς συμβιβασμούς αυτό δεν θα είναι εφικτό» δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, στο Βερολίνο. Επισημαίνεται ότι η καγκελάριος αναφερόταν, στις απαντήσεις της, στην πΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Σε ερώτηση, εάν προτίθεται να εμπλακεί προσωπικά στο θέμα, η καγκελάριος σημείωσε ότι ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών για το όνομα είναι περιορισμένος και δεν θα ήθελε να τους αναφέρει δημοσίως.

«Αυτό και μόνο είναι αρκετά δύσκολο. Έχω επανειλημμένα φάσεις που ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα και μετά υπάρχουν πάλι φάσεις όπου αφήνεις την υπόθεση να ησυχάσει λίγο. Θα έρθει, με βεβαιότητα, πάλι η χρονική στιγμή που και εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω πολύ για αυτό. Αλλά τελικά, κοιτάξτε, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά εάν οι ίδιοι οι συντελεστές δεν σημειώσουν πρόοδο, τότε δεν ωφελεί και η δική μου βοήθεια σε κάτι» κατέληξε.