ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση κατεβαίνει... παραλία για τους αιγιαλούς

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2014, 16:30 / Ανανεώθηκε 20 Ιουλίου 2014, 16:40
Η κυβέρνηση κατεβαίνει... παραλία για τους αιγιαλούς
Facebook Twitter Whatsapp

Επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης κυβέρνησης αντιπολίτευσης είναι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται και γι αυτήν την μάχη σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εκ νέου τριγμούς στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης είναι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται και γι αυτήν την μάχη σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εκ νέου τριγμούς στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. Ωστόσο στην κυβέρνηση δεν έχουν καμία πρόθεση να φουντώσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της που θα δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια .

Για το λόγο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει το πολιτικό μασάζ σε βουλευτές της συγκυβέρνησης που έχουν εκφράσει διαφορετικές από απόψεις ενώ η προσπάθεια Σαμαρά-Βενιζέλου έγκειται στο να έχουν τα δυο κόμματα απολύτως κοινή γραμμή στο θέμα αυτό. Η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποδόμηση της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ με γνώμονα την επιχειρηματολογία που ακολουθήθηκε στο θέμα της μικρής ΔΕΗ και η οποία πέτυχε.

Για να επιτύχει αυτή η αποδόμηση θα επιστρατευτούν οι βουλευτές που γνωρίζουν τα θέματα του αιγιαλού και θα ξεκινήσουν εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα με την εξήγηση του νομοσχεδίου οι βουλευτές αυτοί δεν θα αφήσουν σε - χλωρό κλαρί- την αντιπολίτευση. Βασικό τους επιχείρημα πρώτον ότι και με αυτό το νόμο έρχονται έσοδα στο κράτος αλλά και θέσεις εργασίας που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και δεύτερον θα τονίσουν σε πολιτικό επίπεδο ότι αυτό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί ξεπουλήματος της χώρας κινούνται στην σφαίρα της γραφικότητας.

Τέλος η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες προσέγγισης των τοπικών κοινωνιών προτάσσοντας κυρίως το επιχείρημα της αναβάθμισης του αιγιαλού της τουριστικής αξιοποίησης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας .