ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε κονδύλια για την παράνομη μετανάστευση

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 20:09 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 20:09
Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε κονδύλια για την παράνομη μετανάστευση
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο ξενάγησης της Ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα Εσωτερικών στο στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο όπου λειτουργεί ως κέντρο πρώτης υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο ξενάγησης της Ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα Εσωτερικών στο στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο όπου λειτουργεί ως κέντρο πρώτης υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

«Αυτό που χρειαζόμαστε και ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα κονδύλια, τα όποια θα διοχετευθούν όχι μόνο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, έθεσε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ως κυρίαρχο για τη χώρα διεθνώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.