ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία στη Γάζα

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 12:41 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 12:41
Βενιζέλος: Στηρίζουμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία στη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην αποδοχή της αιγυπτιακής πρότασης, της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην αποδοχή της αιγυπτιακής πρότασης, της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για εκεχειρία στη Γάζα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Υποστηρίξαμε την πρωτοβουλία αυτή από την αρχή, ως τη μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην περιοχή».

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, το άλλο κύριο θέμα του Συμβουλίου θα είναι η Ουκρανία και η αεροπορική τραγωδία στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

«Το σημείο – κλειδί εδώ είναι η πλήρης εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.. Πρέπει να σεβαστούμε τα αθώα θύματα. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι το στοιχείο – κλειδί για τη διεθνή κοινότητα είναι η εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», κατέληξε.