ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς συνεχάρη την 25χρονη αστυνομικό για την σύλληψη του Μαζιώτη

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 14:50 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 17:39
Ο Σαμαράς συνεχάρη την 25χρονη αστυνομικό για την σύλληψη του Μαζιώτη
Facebook Twitter Whatsapp

Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενημερωθεί για την τρομοκρατία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την 25χρονη αστυνομικό που βοήθησε στη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη συνεχάρη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την τρομοκρατία

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επί 2,5 ώρες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, ταξίαρχο Αντώνη Μπάκα, τον προϊστάμενο της Άμεσης Δράσης (στην οποία υπάγεται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ταξίαρχο Βασίλη Τσίγκο, καθώς και τον πρώην προϊστάμενο της Αντιτρομοκρατικής, Αλκιβιάδη Τζοΐτη -που συντόνισε τις έρευνες- και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ευχαριστημένος και αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών, ενώ σε ερώτηση για το εάν η αισιοδοξία αφορά την υπόθεση Μαζιώτη ή του Χριστόδουλου Ξηρού, η πηγή είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν διαχωρίζει το ένα από το άλλλο γιατί «η τρομοκρατία είναι συνολικό ζήτημα».

Εισερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο κ. Σαμαράς δήλωσε: 

«Εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την προσφορά της την ελληνική αστυνομία από καρδιάς. Ο έλληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του απλού πολίτη, η ασπίδα της κοινωνίας και τελικά η ασπίδα της δημοκρατίας. Και αυτό οι ελληνες αστυνομικοί το αποδεικνύουν καθε μέρα και για αυτό τους ευχαριστώ θερμά».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ. Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.