ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2014, 07:04 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2014, 07:39
Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Πληθαίνουν καθημερινά οι ενδείξεις ότι σύντομα θα στηθούν οι κάλπες ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σε καθημερινή βάση αξιολογούν πλέον  όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Πληθαίνουν καθημερινά οι ενδείξεις ότι σύντομα θα στηθούν οι κάλπες ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σε καθημερινή βάση αξιολογούν πλέον  όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης , οι υποσχέσεις που δεν έχουν γίνει πράξη καθώς επίσης και οι διαφοροποιήσεις του ΠΑΣΟΚ από κεντρικά κυβερνητικά θέματα. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου παρατηρώντας την επικαιρότητα κάνουν τις εξής διαπιστώσεις. Κατ αρχήν το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει στην επικαιρότητα τα νομοσχέδια για τον αιγιαλό και τα δάση με ρυθμίσεις που  ικανοποιούν πέρα από κάποιους μικροϊδιοκτήτες μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Σε ότι αφορά μάλιστα το νομοσχέδιο για τα δάση ο αρμόδιος υφυπουργός επιμένει να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα  σε συνεδρίαση του θερινού τμήματος. 

«Πιστοί στον μνημονιακό τους λαϊκισμό οι εισηγητές της συγκυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα επιχειρήματα της τακτοποίησης των αμφισβητούμενων εκτάσεων σε δασικές περιοχές και της «αξιοποίησης» της περιουσίας των πολιτών, μιλώντας μάλιστα για αποκατάσταση του κράτους δικαίου λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέση χαρακτήρισε  το νομοσχέδιο ως «Ταφόπλακα στις προσπάθειες για ορθολογική διαχείριση των δασών».   Μίλησε  μάλιστα για «ανάθεση της πολεοδόμησης της χώρας στις τουριστικές επιχειρήσεις επισημαίνοντας  τις φωτογραφικές διατάξεις που «διευκολύνουν συγκεκριμένα συμφέροντα» και τόνισε ότι «η γη είναι δημόσιο αγαθό κι όχι εμπορεύσιμο είδος» και επισήμανε ότι οι ανταλλαγές εκτάσεων είναι «νομικά έωλες» κι εξυπηρετούν «ψηφοθηρικές σκοπιμότητες». 

Το δεύτερο θέμα το οποίο αξιολογείται ως ιδιαίτερα ενδιαφέρον από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την επίθεση στελεχών του κόμματος του Ευάγγελου Βενιζέλου στον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα αυτό.  

«Είναι τουλάχιστον για γέλια  να εμφανίζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ  και ενώ έχουν απολυθεί πάνω από 200.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο και να ισχυρίζεται ότι διαφωνεί με την αξιολόγηση των εργαζομένων. Όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα έχει ψηφίσει και τα έχει υποστηρίξει . Είναι τουλάχιστον προκλητικό να εμφανίζεται σήμερα σαν να μην γνωρίζει τίποτα για τον...φόνο επιμένουν  οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους μπορεί να γίνεται προσθέτουν οι ίδιοι άνθρωποι. 

Τρίτο θέμα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φορολογικές ρυθμίσεις. «Ενώ πριν από τις ευρωεκλογές έλεγαν και διέρρεαν ότι θα γίνουν μέχρι και 100 δώσεις προκειμένου να ελαφρυνθούν όσοι χρωστάνε στο δημόσιο  ξαφνικά έχει σταματήσει κάθε συζήτηση γι αυτό το θέμα. Προφανώς θέλουν να το επαναφέρουν το φθινόπωρο αφού όλα δείχνουν ότι τότε θα είμαστε κοντά στις εκλογές» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.