ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός μέσα από τις εκλογές

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2014, 21:18 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2014, 22:33
Τσίπρας: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός μέσα από τις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

«Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του 3ου φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του 3ου φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός. Και την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι... τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος προς τους νέους είπε ότι «ο νέος, που έχει το απαράγραπτο δικαίωμα να απαιτεί από την πατρίδα του στοιχειώδεις ευκαιρίες» υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι «η ανεργία, η διαλυμένη εκπαίδευση, η μετανάστευση, οι δουλειές του ποδαριού, με ένα μικρό χαρτζιλίκι αντί για μισθό, το γκρίζο, φιμωμένο, κοπάδι δούλων που προβλέπουν τα μνημόνιά τους».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι «ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ισχυρή εντολή του λαού μας».

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται αν κάνει διαχείριση του συστήματος, αλλά θα το αλλάξει. «Δεν είναι όμως δική μας δουλειά, ούτε δική μας φιλοδοξία, η αναπαραγωγή της κοινωνικής αδικίας και της αυταρχικής αναλγησίας. Εμείς δεν θα παίξουμε όπως προσδοκούν και όπως προεξοφλούν ορισμένοι με τους κανόνες του παιχνιδιού που οδήγησε στη σημερινή τραγωδία», ανέφερε. «Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες. Γι' αυτό το ξεκαθαρίζω: οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας».

Και συνέχισε: 

«Ξέρουμε ότι ορισμένοι θα αντιδράσουν. Από αυτούς που έχουν καλομάθει να έχουν τη εξουσία τσιφλίκι τους και το κράτος πελάτη τους. Αυτοί που τρέμουν στην ιδέα, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους πει: “Το πάρτι τελείωσε. Από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν κανόνες και μοναδικό μας κριτήριο το συμφέρον του λαού και του τόπου”. Θα αντιδράσουν λοιπόν, για αυτό και φοβερίζουν και απειλούν. Αλλά ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο. Και εμείς δε πρόκειται να φοβηθούμε».

Ο κ. Τσίπρας έριξε βολές και κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας:

«Ούτε τα δικά τους στελέχη δεν πείθουνε, όχι τον ελληνικό λαό που τέσσερα χρόνια τώρα υποφέρει και δε ξεχνάει έτσι εύκολα. Δε ξεχνάει ότι ο κ. Σαμαράς το 2011 έταζε Ζάππεια και αργότερα έβαλε την υπογραφή του, φαρδιά πλατιά στις απαιτήσεις της κυρίας Μέρκελ. Δε ξεχνάει ότι στις εκλογές του 2012, έταζε 18 σημεία σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και αργότερα πήγε στο Βερολίνο για να ζητήσει άφεση αμαρτιών, δηλώνοντας:"ουδείς αναμάρτητος". Και ακόμη περισσότερο δε ξεχνάει ο λαός μας ότι μόλις πριν από λίγους μήνες, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, υπόσχονταν ότι μέχρι τέλους καλοκαιριού θα έχει έρθει η οριστική ρύθμιση στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr