ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Δεν είναι περίεργο να συναντηθούν δημόσια οι Σαμαράς και Καραμανλής

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 16:13 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 16:13
Βούλτεψη: Δεν είναι περίεργο να συναντηθούν δημόσια οι Σαμαράς και Καραμανλής
Facebook Twitter Whatsapp

Για τις τρέχουσες εξελίξεις μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τις τρέχουσες εξελίξεις μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επικοινωνούν συχνά» είπε, μιλώντας στον Real Fm, σχολιάχοντας τη χθεσινή συνάντηση και τόνισε:

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το περίεργο στο να συναντηθούν και δημόσια. Είναι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι είναι αυτό που δεν προκαλεί συζήτηση στην πατρίδα μας σήμερα;

Για την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής η κυρία Βούλτεψη ανέφερε ότι «αυτό το γραφείο δημιουργήθηκε ώστε να ενημερώνονται οι βουλευτές, που δεν ειδικεύονται όλοι στα οικονομικά. Στην συγκεκριμένη έκθεση, το γραφείο προϋπολογισμού λέει επίσης ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Αναφέρεται και στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας. Σ’ αυτά γιατί δεν δόθηκε έμφαση; Για ποιο λόγο γίνεται επιλεκτική χρήση όσων αναφέρονται στις εκθέσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού;».

Για τον οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο και τις προοπτικές ανάπτυξης η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι το θέμα της ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό. «Καταβάλλονται προσπάθειες και σε αυτόν τον τομέα. Αυτή τη στιγμή - επειδή υπάρχουν σταθμοί σε αυτόν τον οδικό χάρτη - η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να βρούμε την κοινά αποδεκτή λύση με τους εταίρους και τους δανειστές μας  για να βγούμε από την κρίση. Ένας τρόπος υπάρχει να δανειστείς: Ή από τις αγορές ή με βάση το μνημόνιο. Και όπως φάνηκε τώρα, με την Ιταλία και τη Γαλλία, ή πας με τους κανόνες ή πας σπίτι σου».

Και συνέχισε:

Λέμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, γιατί αν έλεγε η Ελλάδα ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο – κάτι που δεν ισχύει, δηλαδή - δεν επρόκειτο να έλθει να επενδύσει κανείς. Άρα, πώς εμείς θα ζητούσαμε όλα αυτά που συζητάμε για την ανάπτυξη; Λέμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να κηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο το χρέος.

Ιρλανδία και Πορτογαλία βρίσκονται σε απόλυτο πρόγραμμα, όπως άλλωστε και όλες οι χώρες της Ευρώπης. Η Γαλλία και η Ιταλία έφεραν αναθεωρημένους προϋπολογισμούς. Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωμένες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνο να καταθέτουν στην Επιτροπή προς έγκριση τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Περί εθνικής συνεννόησης και της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Βούλτεψη άφησε νέες αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το θέμα της εθνικής συνεννόησης είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Όταν λέμε ότι θέλουμε την εθνική συνεννόηση, δίνει μια συνέντευξη ο κ. Παππάς και λέει ότι θα πάει μεν ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, αλλά θα πάει για να πει στον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί ή για να ζητήσει εκλογές!  Το θέμα της εθνικής συνεννόησης έχει υπονομευθεί στη βάση του. Το δόγμα μας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των εθνικών μας δικαίων δεν αλλάζει: Υπερασπιζόμαστε πάντα και παντί τρόπω τα εθνικά μας δίκαια. Είμαστε συνεχώς σε αναχαιτίσεις. Είχαμε 5 παραβιάσεις μόνο την παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Αν βρεθούμε σε μία κατάσταση σαν αυτή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, καύσιμα για αυτά τα αεροπλάνα, πώς θα πάρουμε; Αν βρεθούμε εκτός ευρώ, εκτός ΝΑΤΟ; Η Ελλάδα πάντοτε θα φροντίζει τα δημοσιονομικά της. Αν δεν τα φροντίζει θα πηγαίνει πάντα σε ελλείμματα και χρέη. Θα κάνουμε δικό μας εθνικό σχέδιο. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχουν εφαρμοστικοί νόμοι, ξαναπάμε στα παλιά: πώς, εκτός ευρώ, θα εισάγουμε φάρμακα, καύσιμα και πρώτες ύλες, που δεν διαθέτουμε;» αναρωτήθηκε. 

Τέλος, πρόσθεσε ότι «οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί έχουν και το καθήκον της έγκαιρης προειδοποίησης. Εγώ εξυπηρετώ το λαό μου όταν τον αφυπνίζω, όχι όταν τον αποκοιμίζω. Το καθήκον της έγκαιρης προειδοποίησης υπήρξε για μένα πάντα και στη δημοσιογραφία και στην πολιτική το ύψιστο καθήκον, ακόμη και αν αυτό χαρακτηρίζεται από κάποιους ως κινδυνολογία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr