ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Όλα τα λάθη και τα ψέματα έχουν ψηφιστεί με μεγάλες πλειοψηφίες»

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 21:57 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 21:57
Βενιζέλος: «Όλα τα λάθη και τα ψέματα έχουν ψηφιστεί με μεγάλες πλειοψηφίες»
Facebook Twitter Whatsapp

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε πιο ολοκληρωμένες προνοιακές δομές» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε πιο ολοκληρωμένες προνοιακές δομές» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ.

Όπως σημείωσε η «μεγαλύτερη παρεξήγηση από την οποία προέρχονται όλες οι υπόλοιπες», ότι «πολλοί νομίζουν πως είναι το μνημόνιο που γέννησε την κρίση»:

«Δεν είναι το μνημόνιο που έφερε την κρίση, αλλά η κρίση που έφερε το μνημόνιο, και οι δραματικές επιπτώσεις που βιώνει η κοινωνία είναι παρά το μέγεθός και τη σκληρότητα τους οι μικρότερες δυνατές σε σχέση με αυτές που θα μπορούσε να υποστεί η χώρα και το ζουν άλλες χώρες»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως είναι «πολύ δύσκολο να πείσουμε τον κόσμο, ακόμα και τους στενούς πολιτικούς και ιδεολογικούς φίλους, ότι είναι η κρίση που έφερε το μνημόνιο, προκειμένου να αποφύγουμε την ασύντακτη και απόλυτη καταστροφή» και προσέθεσε:

«Αν δεν κάναμε τη δύσκολη, υπεύθυνη, αντιδημαγωγική επιλογή, αν δεν αναλαμβάναμε το πολιτικό και ηθικό κόστος των δύσκολων αποφάσεων το 2010 - 2011, μόνοι μας δυστυχώς τότε, θα είχε χαθεί ο έλεγχος και αντί να μιλάμε για υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα ψάχναμε να βρούμε κάποια μικρά ποσοστά απασχόλησης».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εάν δεν η κυβέρνηση δεν είχε λάβει τις αποφάσεις εκείνες, η χώρα θα είχε υποστεί διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της, διάλυση των τραπεζών και εξανέμιση καταθέσεων, και θα επέστρεφε δεκαετίες πίσω.

«Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον και να δώσουμε μια απάντηση στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από στήριξη του κράτους που δεν θα είναι απάντηση συγκυριακή αλλά πιο ολοκληρωμένη» επισήμανε.

Επίθεση εξαπέλυσε και στον ΣΥΡΙΖΑ δίχως ωστόσο να τον κατονομάσει. Ανέφερε πως είναι «τραγικό» να λες σε μια κοινωνία ότι θα γυρίσει προς τα πίσω όταν τόσα χρόνια πήγαινε προς τα εμπρός.

«Όλα τα λάθη και τα ψέματα έχουν ψηφιστεί στην Ελλάδα με μεγάλες πλειοψηφίες» τόνισε και προσέθεσε πως αυτό θα μπορούσε να το ανεχτεί κανείς έως το 2009, «αλλά τώρα όποιος νομίζει ότι θα ξαναβρεί έναν χαμένο παράδεισο μέσα από την επάνοδο στη δημαγωγία θα απογοητευτεί πολύ γρήγορα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε ότι υπάρχουν πολιτικοί που ακολουθούν την πεπατημένη, καταγγέλλοντας τη Μεταπολίτευση, αλλά θέλοντας να επαναλάβουν τις χειρότερες εκδοχές της.

«Ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες την αντίδραση των αγορών, ενώ υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θέλουμε να γίνει ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα» παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε:

«Κάποιοι λένε: μήπως η κυβέρνηση βιάστηκε, μήπως έπρεπε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί, μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι χωρίς το ΔΝΤ μπορεί να είμαστε χειρότερα, μήπως χρειαζόμαστε και την τρόικα, μήπως δεν πειράζει να έχουμε και μνημόνιο; Αυτό είναι το πρόβλημα ή το πρόβλημα είναι να σκεφτούμε πόσο επικίνδυνο είναι να διατυμπανίζεις εύκολες υποσχέσεις από τη Θεσσαλονίκη και να μη διδάσκεσαι από όσα έχει ζήσει η Ευρώπη;»

«Βλέπουμε πώς χειρίζονται το θέμα μεγάλες και πανίσχυρες χώρες, η Γαλλία, η Ιταλία, πώς διαπραγματεύονται, πώς κινούνται προσεκτικά, και πώς συμβιβάζονται με ένα σύστημα που είναι σκληρό» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος για να καταλήξει ότι «η σταθερότητα και η ολοκληρωμένη εφαρμογή του σχεδίου είναι που θα δώσει απάντηση και στο οικονομικό και το αναπτυξιακό και το παραγωγικό και το κοινωνικό πρόβλημα της χώρας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr