ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρχιμάκης: Οι μισές αλήθειες για τον έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2014, 12:36 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2014, 12:29
Καρχιμάκης: Οι μισές αλήθειες για τον έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού
Facebook Twitter Whatsapp

Για υποκρισία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με το γεγονός ότι 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ καλεί το ΠΑΣΟΚ να φέρει τροπολογία στη Βουλή για επαναφορά των ελέγχων απο το 2000 και μετά.

Για υποκρισία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με το γεγονός ότι 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να φέρουν τροπολογία στη Βουλή για επαναφορά των ελέγχων απο το 2000 και μετά, αν διαπιστωθεί οτι έχει ψηφιστεί νόμος που παραγράφει τον έλεγχο των εξαχθέντων εμβασμάτων από το έτος 2000 μέχρι 2008.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καρχιμάκης, «Διαβάζω και σωστά για τους 5.000 δημόσιους υπαλλήλους που συνελήφθησαν μετά από έλεγχο να βγάζουν 1,5 δισ. ευρω στο εξωτερικό με εμβάσματα την περίοδο απο το 2010 και μετά. Αναρωτιέμαι, μήπως κάποιοι εκτυλίσσουν το σύστημα συγκάλυψης για τα υπόλοιπα 298 δισ. ευρω που έφυγαν στο εξωτερικό απο φυσικά και νομικά πρόσωπα απο το έτος 2000 και μετά για να μην ελεγχθούν ποτέ;

Μήπως κάποιοι,στο όλον πολιτικό και οικονομικό σύστημα, παίζουν το σύστημα καθυστερώ, ανεξήγητα και ύποπτα θα τολμούσα να πω; Μήπως έχει ψηφιστεί και κάποιος νόμος το 2013 που ίσως να μην έγινε αντιληπτός απο πολλούς που παραγράφονται οι έλεγχοι στα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό απο το 2000 μέχρι το 2008; Η υποκρισία με τον έλεγχο και την φορολόγηση των εμβασμάτων του εξωτερικού βλάπτει και την χώρα και τους ανθρώπους, τους πολλούς κυρίως που επλήγησαν απο την κρίση.

Καλώ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εφ' όσον διαπιστωθεί οτι έχει ψηφιστεί νόμος που παραγράφει τον έλεγχο των εξαχθέντων εμβασμάτων από το έτος 2000 μέχρι 2008, να φέρουν τροπολογία στη βουλή για επαναφορά των ελέγχων απο το 2000 και μετά.
Θα είναι μια πράξη δικαίοσυνης για όσους πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης. Τελείωνετε λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης με τις επικοινωνιακές σας ρουκέτες και την συγκάλυψη.

Πείτε ολόκληρη την αλήθεια και για το 1,5 δισ. ευρω που βγήκε στο εξωτερικό ύποπτα και αφορολόγητα αλλα και για τα υπόλοιπα 298 δισ. ευρω που επισης βγήκαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 και μετα και πιθανόν να μην εχουν ελεγχθεί αν φορολογήθηκαν. Οι μισές αλήθειες εχουν κοντά ποδάρια. Όλα στο φως».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr