ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Μηταράκης

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2014, 14:50 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2014, 14:50
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Μηταράκης
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Νότης Μηταράκης.

Τη δέσμευση ότι εντός της εβδομάδας θα μεταφερθούν από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων κονδύλια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να καλυφθούν οι «ώριμες» πληρωμές από επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί και ήδη λειτουργούν, ανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ικανοποιώντας έτσι άμεσα το αίτημα του αρμόδιου περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα κατατεθεί μέσα στο 2014 στη Βουλή, αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε ότι «φέτος ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον αναπτυξιακό νόμο, καθώς υπογράψαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 1,7 δισ. ευρώ».

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία» για την Ελλάδα τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και τόνισε ότι με τον υφυπουργό συζήτησαν το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα ΣΔΙΤ σε τομείς όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και η δημιουργία μαρινών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, και Χαλκιδική, ώστε να αναβαθμιστεί ο θαλάσσιος τουρισμός.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr