ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους υπουργούς

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2014, 09:40 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2014, 17:51
Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους υπουργούς
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Αυστηρό μήνυμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχουν λάβει υπουργοί τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες πέντε εβδομάδες που θα κρίνουν τα πάντα για το μέλλον της κυβέρνησης 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Αυστηρό μήνυμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχουν λάβει υπουργοί τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες πέντε εβδομάδες που θα κρίνουν τα πάντα για το μέλλον της κυβέρνησης .Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαπραγμάτευση με την τρόικα και ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία διάθεση να θυσιάσει την ολοκλήρωση της στον βωμό προσωπικών πολιτικών από υπουργούς η αντιδράσεων που θα προκληθούν ώστε να βελτιωθεί το προφίλ κάποιων που θα θελήσουν να φανούν είτε αντιμνημονιακοί είτε φιλολαϊκοί τώρα στο τέλος της διαδρομής .

Στους υπουργούς της ΝΔ το μήνυμα μεταφέρθηκε από δυο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που ανέφεραν χαρακτηριστικά " στην παρούσα φάση είναι ανεπίτρεπτο κάποιος να προσπαθήσει να ψηλώσει περισσότερο από τους άλλους". Η μετάφραση αυτής της φράσης είναι απλή, οποίος θελήσει να ακολουθήσει δίκη του στρατηγική έχοντας στο μυαλό του πρόωρες εκλογές , δεν έχει θέση στην κυβέρνηση . Οι υπουργοί που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση περιμένουν στο ακουστικό τους το ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά και ήδη γνωρίζουν ότι εκτός της αναλυτικής ενημέρωσης που θα του παρέχουν , θα ακούσουν και από τον ίδιο ότι, λάθη που θα στοιχίσουν στην διαπραγμάτευση δεν θα συγχωρεθούν .

Πριν τα νέα ραντεβού με την τρόικα ο πρωθυπουργός θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς ενώ αν κριθεί απαραίτητο θα γίνουν και δυο τουλάχιστον διευρυμένες διυπουργικές παρουσία Βενιζέλου και Χαρδούβελη. Την ίδια ώρα το επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου εξετάζει την πιθανότητα δυο τηλεοπτικών συνεντεύξεων του πρωθυπουργού λίγο πριν ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος επαφών με την τρόικα .

Η τακτική της ενιαίας γραμμής από όλους δεν αφορά μόνο τους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές . Το μήνυμα στους βουλευτές θα μεταφέρουν οι γραμματείς της ΚΟ της ΝΔ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι .

Παρόμοιες ενέργειες αναμένεται να γίνουν και από τον Ευάγγελο Βενιζελο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ . Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήδη έστειλε το μήνυμα στην προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος .Ιδιαίτερη προσοχή το δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις σχέσεις των υπουργών του με το Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε από τα στελέχη οι οποίες διαφωνίες να αναφέρονται σε εκείνον και όχι να γίνονται αντικείμενο συζήτησης στον τύπο , την τηλεόραση η στα πολιτικά πηγαδάκια .

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr