ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για τους τζιχαντιστές

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 11:35 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 12:16
Κικίλιας: Συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για τους τζιχαντιστές
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έπειτα από την επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έπειτα από την επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσε: «Μετά το ταξίδι μου στην Αμερική και τις συναντήσεις με τον ομόλογό μου, τον Γενικό Εισαγγελέα τον κ. Holder, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας και υψηλούς αξιωματούχους, έπρεπε να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και να μεταφέρω, διά του κ. Holder, τις ευχαριστίες της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για τον τρόπο τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τις τελευταίες επιτυχίες που έχει.

Αλλά και για την κοινή διαπίστωση ότι σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως είναι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος στην προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, για σταθερότητα στην περιοχή, για εξεύρεση λύσης και λύσεων στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για ασφάλεια».

Για το θέμα των τζιχαντιστών οι Αμερικάνοι τόνισαν, είπε ο υπουργός, ότι «Είναι εμφανές ότι το θέμα των ξένων μαχητών και το θέμα των εξτρεμιστών τζιχαντιστών είναι από τα πρώτα στις προτεραιότητές τους και βεβαίως, από τη στιγμή που υπάρχουν και νεκροί Αμερικάνοι πολίτες, τους απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε, εμείς συνεργαζόμαστε και σε αυτό και στα υπόλοιπα θέματα».

Σχετικά με το θέμα της επικήρυξης του Χριστόδουλου Ξηρού ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «όλα τα πράγματα στον καιρό τους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το State Department. Θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής. Ασφάλεια σημαίνει οικονομική σταθερότητα, σημαίνει πολιτική σταθερότητα. Το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον Τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα. Όλα αυτά περνάνε από την ασφάλεια. Αυτό κατάλαβα από το ταξίδι μου στην Αμερική και αυτή τη μάχη και την προσπάθεια συνεχίζουμε να δίνουμε».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr