ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Επιβαλλόμενη η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στην ενέργεια

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 14:59 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 14:59
Μανιάτης: Επιβαλλόμενη η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στην ενέργεια
Facebook Twitter Whatsapp

Με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Irit Ben-Abba, συναντήθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Irit Ben-Abba, συναντήθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, οι προοπτικές ισραηλινών επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και αντίστροφα ελληνικών εταιρειών στο Ισραήλ και η μεταφορά CNG (Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο) στην Ελλάδα για την τροφοδοσία νησιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η κ. Ben-Abba ενημέρωσε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ κυρίως όσον αφορά στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Ταμάρ και Λεβιάθαν και συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές του αγωγού East Med, για τη μεταφορά αερίου από τα κοιτάσματα Ισραήλ-Κύπρου προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Τόσο ο υπουργός ΠΕΚΑ όσο και η πρέσβειρα του Ισραήλ συμφώνησαν ότι όλες οι εναλλακτικές προτάσεις είναι καλό να παραμένουν ανοικτές στο τραπέζι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι η συνεργασία με το Ισραήλ, ιδίως στον τομέα της ενέργειας «είναι όχι μόνο επιθυμητή αλλά σχεδόν επιβαλλόμενη από τις συνθήκες και τους κοινούς στόχους που έχουν θέσει τα δύο κράτη. Η ελληνική πλευρά είναι απολύτως προσηλωμένη σε αυτήν τη συνεργασία και προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυσή της κατά το προσεχές διάστημα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr