ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Η εθνική συνεννόηση προσκρούει στην αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 16:55 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 16:55
Βούλτεψη: Η εθνική συνεννόηση προσκρούει στην αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο πρωθυπουργός κάνει τα βήματα για εθνική συνεννόηση αλλά συναντά αρνητική στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Ο πρωθυπουργός κάνει τα βήματα για εθνική συνεννόηση αλλά συναντά αρνητική στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως η κυβέρνηση «λειτουργεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και πάντα στο φως της ημέρας. Είναι απόλυτα ενημερωμένος ο λαός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ό,τι προσπαθεί να κάνει».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο «πρωθυπουργός έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να υπάρξει εθνική συνεννόηση, αλλά συναντά αρνητική στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός θα σχεδιάσει ό,τι θέλει να κάνει και θα το ανακοινώσει. Επιμένω σ' αυτό που λέω, ότι όλα είναι στο φως της ημέρας. Η εθνική συνεννόηση, στο πλαίσιο έξι χρόνων κρίσης και ύφεσης, είναι κάτι εντελώς αυτονόητο και δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιος να πάρει κάποιον άλλον από το χέρι για να του δείξει τι είναι εθνική συνεννόηση. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, να γίνουν πρόωρες εκλογές και να μην εκλεγεί ΠτΔ. Δεν έχει άλλο δόγμα και είναι το μόνο που ακολουθεί πιστά. Λέτε να μην μπορούσαν να συνεννοούνται; Βεβαίως και θα μπορούσαν να συνεννοούνται. Όταν προκαταλαμβάνεται αυτή η συζήτηση και υπονομεύεται, όμως, από την αρχή και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, ο κ. Παππάς, με κάθε ευκαιρία λέει και επαναλαμβάνεται ότι “αν μας καλέσουν, θα πάμε για να ζητήσουμε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός ή για να γίνουν πρόωρες εκλογές”, η συζήτηση είναι ήδη υπονομευμένη πριν καν αρχίσει και δεν αντιλαμβάνομαι το νόημά της».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός «έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα. Έχει ζητήσει εθνική συνεννόηση και συμπαράταξη όλων για να βγούμε από την κρίση και να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά μας θέματα και η απάντηση που έρχεται από την άλλη πλευρά είναι “φύγετε”. Όταν υπάρχει αυτή η απάντηση και έχει έρθει η νομιμοποίηση της δεδηλωμένης και εκλογές πριν από δύο χρόνια, είναι όλα ξεκάθαρα. Αν δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για οτιδήποτε από την άλλη πλευρά, τότε οι προθέσεις είναι διαφορετικές».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr