ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρέσβης εκ προσωπικοτήτων ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 18:46 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 18:46
Νέος πρέσβης εκ προσωπικοτήτων ο Γιώργος Χατζημαρκάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος διόρισε νέο πρέσβη εκ προσωπικοτήτων τον πρώην ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος διόρισε νέο πρέσβη εκ προσωπικοτήτων τον πρώην ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη

Κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι ο κ. Χατζημαρκάκης είναι ένας «εξαιρετικά έμπειρος Ευρωπαίος πολιτικός, που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη: 

«Ο κ. Χατζημαρκάκης είχε το θάρρος, πριν από λίγες ημέρες, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής, να φύγουμε από το μνημόνιο, την κρίση και την τρόικα, να περάσουμε σε μία άλλη φάση, τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αυτή του η τοποθέτηση και ότι σε αυτό το πλαίσιο του πρότεινε να στρατευθεί στην υπόθεση αυτή θεσμικά, στους κόλπους του υπουργείου Εξωτερικών, με την ιδιότητα του Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων, γιατί με την εμπειρία του και τις γνωριμίες του μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στα ζητήματα ευρωπαϊκής στρατηγικής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με έμφαση φυσικά στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, συμπλήρωσε ότι, υπέγραψε ήδη το Σχέδιο Διατάγματος, το οποίο υπέβαλε προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον διορισμό του κ. Χατζημαρκάκη.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι «στην κρίσιμη περίοδο της εξόδου από το μνημόνιο, η Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει τις συμμαχίες της στην Ευρώπη». 

Όπως παρατήρησε «είναι η ώρα της συνεχούς διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα» και κατέληξε: 

«Αυτή την ώρα, αναλαμβάνω το χρέος, να αξιοποιήσω για τη πατρίδα μου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις επαφές που έχω αποκτήσει τα τελευταία 20 χρόνια στις Βρυξέλλες και τη Γερμανία. Ξεκινώ έναν δρόμο ευθύνης για την πατρίδα. Όπως κάθε Έλληνας, νιώθω περήφανος γι αυτό. Υπόσχομαι μόνο πολλή δουλειά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr