ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ- κυβέρνησης οι μαθητικές καταλήψεις

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 07:53 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 07:59
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ- κυβέρνησης οι μαθητικές καταλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση αναμένεται να είναι το θέμα των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση αναμένεται να είναι το θέμα των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους στηρίζοντας ωστόσο της κινητοποιήσεις των μαθητών, η κυβέρνηση κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως υποκινητές. 

«Είναι μια υγιής η αντίδραση σε επιλογές που θέτουν περισσότερους ταξικούς φραγμούς για την πλειονότητα των πολιτών», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για τις μαθητικές καταλήψεις και επισήμανε ότι «τα εκπαιδευτικά προβλήματα δεν λύνονται με εισαγγελικές εντολές.» 

Τα λόγια αυτά του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στάθηκαν αρκετά για να πυροδοτήσουν ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν να προκαλέσουν τους νοικοκυραίους που βλέπουν τα παιδιά τους να μην πηγαίνουν σχολείο. 

Λάδι στην φωτιά έριξε και η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία «ο αγώνας των μαθητών, που ξεκίνησε με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, για ένα σχολείο διαφορετικό πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Απέναντι στην τρομοκρατία και την κρατική καταστολή που απειλεί να φιμώσει τους φοιτητές, πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η νεολαία αυτής της χώρας έχει βαρεθεί να της κλέβουν το μέλλον, να της στερούν τη ζωή, να την ωθούν στην ανεργία και να την τρομοκρατούν με την καταστολή και δεν είναι διατεθειμένη ν΄ ανεχτεί αυτήν την κατάσταση, ούτε μια μέρα παραπάνω!» 

Με βάση αυτή την άποψη η κυβέρνηση κατηγόρησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ότι κρύβεται πίσω από τις κινητοποιήσεις και από το κάλεσμα που έγινε μέσω του facebook. 

Πάντως η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Καλαμαρα στο Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας αναφερόμενη στην ουσία των θεμάτων που απασχολούν την παιδεία τόνισε ότι θα πρέπει: 

  • Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις των διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, των σχολικών φυλάκων και των Εκπαιδευτικών  των ΕΠΑΛ, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν το εκπαιδευτικό και διοικητικό τους έργο.  
  • Να ανακληθούν οι διαγραφές  των φοιτητών. 
  • Να καταργηθούν οι πανελλαδικού  τύπου εξετάσεις και η τράπεζα θεμάτων στην Α’ και Β’ τάξη του Γενικού Λυκείου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr