ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 10:06 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 10:06
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επανέλαβε ο γγ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον θεσμό, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επανέλαβε ο γγ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον θεσμό, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα.

Ερωτηθείς στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αν το ΚΚΕ θα στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν η τελευταία το χρειαστεί, κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση που θα κινείται «εντός των ορίων» και έφερε ως παράδειγμα το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους που ισοδυναμεί, όπως επισήμανε, με την αναγνώριση του χρέους που όμως δεν το δημιούργησε ο λαός. Εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί αυτό το ζήτημα, όποια μορφή διαχείρισης -επιμήκυνση ή κούρεμα- κι αν επιλεγεί, τελικά θα προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς θα κινείται στο πλαίσιο της ΕΕ ακόμα και χωρίς μνημόνιο.

«Θέλει αλλαγή ρότας από την αρχή, που σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα κάνει τα ίδια (με τις προηγούμενες)».

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως, με τις «κωλοτούμπες» του τελευταίου ειδικά διμήνου να είναι «άνω ποταμών» και κατέληξε: «Σε μια πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως όχι ενωμένος, να τα βρει με αυτούς που σήμερα "τσακώνεται"».

Επιπλέον, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως από την αρχή της κρίσης το ΚΚΕ είχε τονίσει πως αυτά που ζει ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εντοπίζονται μόνο στο μνημόνιο και την τρόικα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι μνημόνιο είναι οι εφαρμοστικοί του νόμοι προσθέτοντας ότι μνημόνιο θα έχουμε και μόνο εκ του γεγονότος ότι θα βρισκόμαστε υπό την επιτήρηση της ΕΕ. Ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για τον ελληνικό λαό και υποστήριξε ότι όσο η χώρα κινείται σε αυτό το πλαίσιο, με ή χωρίς τρόικα και ανεξαρτήτως της όποιας σύνθεσης της τρόικας, θα υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές που για τον λαό σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος των κατακτήσεών του και των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, οπωσδήποτε κάποια στιγμή πρέπει να «σπάσουν οι αλυσίδες των δεσμεύσεων της ΕΕ», ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Έφερε δε ως παράδειγμα, τις ζημίες που υπέστησαν οι Έλληνες αγρότες εξαιτίας του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία με αφορμή τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, αλλά και τα Ναυπηγεία στα οποία, όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση επισκευών και της κατασκευής των υποβρυχίων, οι εργαζόμενοι «μένουν στον αέρα» εξαιτίας κατευθύνσεων της ΕΕ που αφορούν συνολικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα των χωρών της Ένωσης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέστησε σαφές ότι αυτή η πολιτική πρόταση που καταθέτει το κόμμα δεν συνίσταται στο ότι «το ΚΚΕ βάζει μεγάλους στόχους», ενώ πρέπει «να μείνουμε στα «μικρά», αλλά στο ότι σειρά ζητημάτων συνδέονται με τέτοιου είδους κεντρικές κατευθύνσεις της χώρας και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα» ούτε οι εργαζόμενοι μπορούν κάθε φορά να υποτάσσονται στον «ρεαλισμό» του κεφαλαίου και των επιλογών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr