ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος για αποζημιώσεις: Δεν κατηγορούμε τον γερμανικό λαό, ζητάμε Δικαιοσύνη

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 15:36 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 19:45
Γλέζος για αποζημιώσεις: Δεν κατηγορούμε τον γερμανικό λαό, ζητάμε Δικαιοσύνη
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα : Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», παραθέτουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», παρέθεσαν στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος απευθύνοντας κοινή πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γλέζος στην αρχική του τοποθέτηση είπε επίσης πως δεν είναι υπεύθυνος ο γερμανικός λαός αλλά το Γ' Ράιχ

«Δεν θέλουμε να μας ζητάει συγγνώμη ο γερμανικός λαός», τόνισε και πρόσθεσε πως «όταν επίσημοι γερμανοί ζητούν συγγνώμη αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν... Ταυτίζουν τον εαυτό τους με το Γ' Ράιχ; Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ΄Ραιχ. Εμείς ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης».

«Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ώστε να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, Μανώλη Γλέζου.
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr