ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πλούσια ατζέντα η συνάντηση Παπαμιμίκου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 17:11 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 17:11
Με πλούσια ατζέντα η συνάντηση Παπαμιμίκου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση μεταξύ του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Li Jinjun, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων πραγματοποιήθηκε, σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 

Συνάντηση μεταξύ του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Li Jinjun, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων πραγματοποιήθηκε, σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά για θέματα Ναυτιλίας, Τουρισμού, Επενδύσεων, Παιδείας και Πολιτισμού.
Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα των δύο κομμάτων για περαιτέρω εμβάθυνση στη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κ. Li Jinjun, είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο των ισχυρών δεσμών και των διαχρονικών σχέσεων των δύο κομμάτων.
 
Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη στη συνεργασία των δύο χωρών και οι προοπτικές που αυτή δημιουργεί για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
 
Ανέπτυξα λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, που υπάρχουν για Έλληνες και ξένους επενδυτές.
 
Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στην Κίνα και κινεζικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που δημιουργούν πλούτο και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ιδίως στους τομείς του Τουρισμού, των Μεταφορών, του Εμπορίου και της Ενέργειας.
 
Είναι σαφές ότι η Κίνα, στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας που ήδη ξεκίνησε».

Από την πλευρά του ο κ. Li Jinjun δήλωσε:

«Χαρήκαμε πολύ σήμερα με την πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας και την επίσκεψη που κάναμε εδώ στα γραφεία της. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και μιλήσαμε για τις καλές συνεργασίες και σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων μας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας γιατί από το 2006, με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο χώρες μας υπογράψαμε συνολική στρατηγική εταιρική σχέση. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και είμαι εδώ λιγότερο από 24 ώρες. Εμείς με ιδιαίτερη χαρά, βλέπουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια με την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και της κυβέρνησής του, η Ελλάδα σιγά - σιγά έχει περάσει από τις δυσκολίες και βλέπουμε την ανάκαμψη. Χαρήκαμε πολύ για τις καλές σχέσεις και καλές συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων, των κυβερνήσεων, των Κοινοβουλίων και των επιχειρήσεων.

Οι δύο χώρες μας αρχίζουν να κάνουν καλύτερες, περισσότερες οικονομικές και εμπορικές συνεργασίες. Γνωρίζουμε ότι, όταν μια χώρα αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, πρέπει να κάνει περισσότερες διεθνείς συνεργασίες. Αλλά τέτοιες συνεργασίες πρέπει να είναι σε ισότιμη βάση και επωφελείς για όλους. Η κινεζική κυβέρνηση, η ελληνική κυβέρνηση, οι κινεζικές επιχειρήσεις, οι ελληνικές επιχειρήσεις προσπαθούν πολύ για αυτό το σκοπό, να βγει δηλαδή η χώρα από την κρίση. Το κυβερνών κόμμα, το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας ήθελε να κάνει συνεργασία με την Ελλάδα, με την ελληνική κυβέρνηση. Μέσω της ισότιμης συνεργασίας να ωφελούνται όλοι και να οδηγήσουμε τους λαούς μας προς ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Ελπίζουμε ότι με την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση σύντομα. Ελπίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί να έχει μια καλύτερη ζωή. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Τέτοιες συνεργασίες κάνουν καλό, όχι μόνο για τις χώρες, αλλά και για τους δύο λαούς μας. Ευχαριστούμε κ. Γραμματέα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr