ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Εγκαινιάζουμε μια στρατηγική συνεργασία για τον ενεργειακό εφοδιασμό ολόκληρης της Ε.Ε»

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2014, 14:29 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2014, 14:25
Σαμαράς: «Εγκαινιάζουμε μια στρατηγική συνεργασία για τον ενεργειακό εφοδιασμό ολόκληρης της Ε.Ε»
Facebook Twitter Whatsapp

Ως αρχή μιας στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως αρχή μιας στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για ενίσχυση και διεύρυνση του κύκλου των σχέσεων και επαφών της χώρας μας τόσο στον τομέα της ενέργειας, όσο και σε αυτούς της ασφάλειας στην περιοχή και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Στην τριμερή συνάντηση δόθηκε μεγάλο βάρος σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και υδρογονανθράκων με τον Πρωθυπουργό να μιλά για την εγκαθίδρυση «μιας στενή συνεργασίας των τριών χωρών, προς όφελος των λαών μας και προς όφελος του ενεργειακού εφοδιασμού ολόκληρης της ΕΕ».

Προανήγγειλε, μάλιστα, την διαμεσολάβηση της Ελλάδας και της Κύπρου στις σχέσεις της Αιγύπτου με την Ε.Ε, τονίζοντας ότι θα την στηρίξουν ως πρέσβεις. Παράλληλα, ζήτησε από την Ε.Ε να στηρίξει την Αίγυπτο οικονομικά και ηθικά στη σημερινή της προσπάθεια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Ευχαριστίες στον Σίσι για τον ρόλο του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Πρόεδρο Σίσι, για τη σταθερή και έμπρακτη βοήθειά του στο θέμα της Κύπρου, χρησιμοποιώντας, όπως είπε, ως πυξίδα το διεθνές δίκαιο.

«Δεν ήταν μια απλή Σύνοδος, ήταν το θεμέλιο μιας πολυσήμαντης στρατηγικής συνεργασίας, ενός κοινού μετώπου για γεωπολιτική σταθερότητα, ενεργειακή ασφάλεια, πόλεμο στην τρομοκρατία και οικονομική ανάπτυξη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με σεβασμό στη δικαιοσύνη και την ιστορία, τερματίζοντας τις απαράδεκτες προκλήσεις σε βάρος.

Μάχη κατά της τρομοκρατίας

«Δώσαμε κυρίαρχη σημασία στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Μια τρομοκρατία η οποία απειλεί ως ιδεολογία και καθεστώς να εγκαθιδρύσει τον τρόμο. Ο χάρτης της τρομοκρατίας δεν θα επιτρέψουμε να διευρυνθεί κι άλλο, πρέπει όλοι οι πολιτισμένοι λαοί να δώσουμε τη χάρτη για να σβηστεί οριστικά από τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη Η τρομοκρατία είναι μια και θα πρέπει να λάβει τη μια μόνο απάντηση από όλους και δυναμική» τόνισε ο κ. Σαμαράς και συνεχάρη τον Αιγύπτιο Πρόεδρο για τον πρωταγωνιστικό και καθοριστικό του ρόλο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δίνουν μεγάλη σημασία στην προσπάθεια της Αιγύπτου να προστατεύσει τους χριστιανικούς πληθυσμούς από στην επέλαση των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr