ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλό θα ήταν, αντί φθηνών δικαιολογιών και φληναφημάτων, να υπάρξει κάποια παραίτηση!

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2014, 08:01 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 09:28
Καλό θα ήταν, αντί φθηνών δικαιολογιών και φληναφημάτων, να υπάρξει κάποια παραίτηση!
Facebook Twitter Whatsapp

Πιστεύουμε- μαζί με αρκετά εκατομμύρια Έλληνες- ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά» βιομηχανία της χώρας.Χαρήκαμε- όπως και αρκετά εκατομμύρια Έλληνες- βλέποντας να αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών. Γνωρίζουμε όμως- όπως γνωρίζουν όλοι- ότι αυτό το success story δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική που ακολουθεί το αρμόδιο υπουργείο. Οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές μας έγιναν ελκυστικές, αλλά και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Κάποιες χώρες δεν είναι ασφαλείς και η Ελλάδα κερδίζει. Για να συνεχίσει όμως να κερδίζει και στο μέλλον, οφείλουμε να επιδείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Τάκης Χάτζης

Πιστεύουμε- μαζί με αρκετά εκατομμύρια Έλληνες- ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά» βιομηχανία της χώρας. Χαρήκαμε- όπως και αρκετά εκατομμύρια Έλληνες- βλέποντας να αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών. Γνωρίζουμε όμως- όπως γνωρίζουν όλοι- ότι αυτό το success story δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική που ακολουθεί το αρμόδιο υπουργείο. Οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές μας έγιναν ελκυστικές, αλλά και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Κάποιες χώρες δεν είναι ασφαλείς και η Ελλάδα κερδίζει. Για να συνεχίσει όμως να κερδίζει και στο μέλλον, οφείλουμε να επιδείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα.

Δεν προδιαθέτει για τα καλύτερα η διπλή γκάφα του ΕΟΤ στο βίντεο προβολής της χώρας υπό τον τίτλο «Θεοί, Μύθοι, ήρωες». Το πλάνο από την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας το 1936, από το υλικό της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ, δεν τιμά τους δημιουργούς του ελληνικού βίντεο. Έστω και αν προερχόταν από το επίσημο βίντεο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Φυσικά και ο Guardian που ανακάλυψε την γκάφα, μπορεί να έχει επιλεκτική ευαισθησία. Αυτό όμως δεν αθωώνει τους υπεύθυνους του ελληνικού τουρισμού. Η γκάφα έγινε! Ουδείς είχε δει προσεκτικά το βίντεο! Και στη συνέχεια, αναγκαστήκαμε να κόψουμε τα επίμαχα πλάνα- αδιαμφισβήτητη παραδοχή της γκάφας. 

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Υπάρχουν καταγγελίες ότι στο βίντεο εικονίζονται πλάνα από μια χαρακτηριστική παραλία της Αυστραλίας, όπου τα βράχια προβάλλουν από τη θάλασσα σε ιδιαίτερους- αν όχι μοναδικούς σχηματισμούς. Μια παραλίας γνωστής, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων τουριστών. Είναι τοπίο τόσο χαρακτηριστικό, που είναι απίθανο να υπάρχει ανάλογο στην Ελλάδα. 

Άντε λοιπόν και να δεχθούμε ότι το πλάνο από τους Ολυμπιακούς του Βερολίνου δεν το αντελήφθησαν και το χρησιμοποίησαν «αμάσητο». Το πλάνο από την Αυστραλία, σε ποιο βίντεο το ανακάλυψαν; Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα απάντηση του ΕΟΤ.  

Ωστόσο, όποια και αν είναι αυτή η απάντηση, αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί ότι κάποιοι υπεύθυνοι για την βαριά βιομηχανία της χώρας αντιμετωπίζουν τα πράγματα με ιδιαίτερη προχειρότητα και επιπολαιότητα. Περιθώρια για λάθη επί λαθών δεν υπάρχουν! 

Καλό θα ήταν, αντί φθηνών δικαιολογιών και φληναφημάτων, να υπάρξει κάποια παραίτηση! Και λέμε «καλό» γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα έδειχνε μόνον ευαισθησία, αλλά θα ήταν και χρήσιμο!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr