ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη...σταθερότητας

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2014, 15:41 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2014, 15:41
Το σχέδιο αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη...σταθερότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ανάδειξη της ασυμφωνίας των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου για να αντιστρέψει το κακό σε βάρος της κυβέρνησης πολιτικό κλίμα που έχει καταγράφει στην κοινωνία .

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Στην ανάδειξη της ασυμφωνίας των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου για να αντιστρέψει το κακό σε βάρος της κυβέρνησης πολιτικό κλίμα που έχει καταγράφει στην κοινωνία .

Η στόχευση των κυβερνητικών στελεχών επικεντρώνεται στην αποδόμηση των επιχειρημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω των διαφωνιών που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κυβερνητικά στελέχη θα έχουν ως αιχμή του δόρατος τις ασαφείς θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία πεδία: Την ασφάλεια, τα εθνικά θέματα και την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Πεδίο αντιπαράθεσης ήδη έχει γίνει η τοποθέτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της Τουρκίας στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ . Οι δηλώσεις του κ. Ήσυχου για παράδειγμα περί εκμετάλλευσης των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση με φόντο την προεδρική εκλογή προκάλεσαν ενόχληση στην Κουμουνδούρου και έδωσαν ένα ισχυρό επιχείρημα στα κυβερνητικά στελέχη για να επιτεθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι για μια ακόμη φορά βλάπτει τη χώρα στο εξωτερικό και εκμεταλλεύεται τα πάντα προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία . Από την κυβέρνηση θα ασκήσουν πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση στα εθνικά θέματα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα δούμε και δηλώσεις για ξεκάθαρη τοποθέτηση και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα .

Επόμενο πεδίο αποδόμησης της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα θέματα της ασφάλειας .Ήδη η πολιτική κάλυψη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις των μαθητών έδωσε ένα ακόμη βέλος στην φαρέτρα των κυβερνητικών στελεχών την ίδια στιγμή που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται παρόντες στις κινητοποιήσεις και άλλων κοινωνικών ομάδων .

Τρίτο πεδίο που θα εκμεταλλευτούν τα κυβερνητικά στελέχη είναι αυτό της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Οι απόψεις που έχουν καταγραφεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για κούρεμα μονομερώς , κούρεμα κατόπιν διαπραγμάτευσης , για μονομερή διαγραφή για πάγωμα , για μερική διαγραφή .Αυτές οι διαφορετικές γραμμές επιτρέπουν στους βουλευτές της συγκυβέρνησης να κάνουν λόγο για προχειρότητα και ανεύθυνη στάση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει την μεγαλύτερη διευθέτηση χρέους που έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ευρώπη .

Παράλληλα θα καταγγείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανακόλουθος και στα θέματα καθημερινότητας των πολιτών αφού εδώ και καιρό απαιτούσαν από τη κυβέρνηση ρυθμίσεις για την φοροελάφρυνση των πολιτών και μόλις έφτασαν στην βουλή τα νομοσχέδια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και τα κόκκινα δάνεια δεν τις ψήφισαν .

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr