ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εμπλοκή Καρατζαφέρη άνοιξε την όρεξη σε ΝΔ - ΑΝΕΛ για τους ψηφοφόρους του

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 17:31 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 17:31
Η εμπλοκή Καρατζαφέρη άνοιξε την όρεξη σε ΝΔ - ΑΝΕΛ για τους ψηφοφόρους του
Facebook Twitter Whatsapp

Η εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη με δύο offshore εταιρείες και έμβασμα 1,54 εκατομμυρίων ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων «Super Puma» έχει ήδη προκαλέσει ένα «μούδιασμα» στους ψηφοφόρους του κόμματος , αλλά παράλληλα και σκέψεις στη ΝΔ για τους τρόπους που θα μπορούσαν να «επαναπατρίσουν» τους ψηφοφόρους αυτούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Η εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη με δύο off shore εταιρείες και έμβασμα 1,54 εκατομμυρίων ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων «Super Puma» έχει ήδη προκαλέσει ένα «μούδιασμα» στους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά παράλληλα και σκέψεις στη ΝΔ για τους τρόπους που θα μπορούσαν να «επαναπατρίσουν» τους ψηφοφόρους αυτούς.

Στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ ανήκουν στην δεξαμενή της ΝΔ και επομένως υπάρχουν τα περιθώρια να επιστρέψουν στο κόμμα. Βασικός αντίπαλος οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου που επίσης θεωρούν ότι δημιουργείται μια δεξαμενή που θα μπορούσαν να αλιεύσουν ψήφους.

Στελέχη των ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι οι υποστηρικτές του ΛΑΟΣ απογοητευμένοι από την πορεία του κόμματος θα αναζητήσουν τρόπο να εκφραστούν μέσω ενός κόμματος που θα μπει στην επόμενη βουλή  και δεν θα έχει ως βασική γραμμή την συνέχιση των μνημονιακών όρων, όπως η ΝΔ. Οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι κατά βάση αντιμνημονιακές και έτσι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ μπορούν να βρουν «στέγη» στο κόμμα του Πάνου Καμένου.

Την ίδια ώρα στη λεωφόρο Συγγρού εξετάζουν τις πιθανές κινήσεις προσέγγισης των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ. Στελέχη της Συγγρού αναμένεται να προσεγγίσουν τις επόμενες ημέρες πρόσωπα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που έχουν απήχηση στην βάση του κόμματος. Βασικό επιχείρημα της ΝΔ σε αυτήν την προσέγγιση είναι ότι το μνημόνιο τελειώνει και επομένως το δίλημμα μνημόνιο –αντιμνημόνιο, παύει να ισχύει.

Επόμενο επιχείρημα θα είναι η ανάδειξη της πάγιας θέσης του ΛΑΟΣ ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, θα υποστηρίξουν από τη ΝΔ είναι να μην είναι πρώτο κόμμα.

Από τη ΝΔ θα προσπαθήσουν να  τοποθετήσουν «αναχώματα» και στην πορεία των εν λόγω ψηφοφόρων στους ΑΝΕΛ. Βασικό επιχείρημα σε αυτήν προσπάθεια θα είναι η ασυμφωνία που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος του Πάνου Καμμένου σε θέματα οικονομίας, η πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι αποχωρήσεις αρκετών πρωτοκλασάτων στελεχών.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr