ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Ψύχραιμοι θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα»

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 19:18 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 20:35
Δένδιας: «Ψύχραιμοι θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα»
Facebook Twitter Whatsapp

Την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις με βαρύγδουπες δηλώσεις περί «κανόνων εμπλοκής» και να δημιουργήσουν ένταση , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την ακριτικό Χίο και τα Ψαρά έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά μας δικαιώματα  και υπογράμμισε το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις με βαρύγδουπες δηλώσεις περί «κανόνων εμπλοκής» και να δημιουργήσουν ένταση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την ακριτικό Χίο και τα Ψαρά έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά μας δικαιώματα  και υπογράμμισε το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τη στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου παραβρέθηκε σήμερα το πρωί , εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 102 ετών από την απελευθέρωση της  Χίου από τον οθωμανικό ζυγό.

Αρχικά παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Βικτώρων, δηλαδή των μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, που αποτελούν τους προστάτες του νησιού.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκος Δένδιας  κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων και μετά παρακολούθησε τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε:

«Αποτελεί  μεγάλη τιμή για εμένα  να ξεκινώ τις επισκέψεις μου στα νησιά και στις μονάδες από την Χίο. Τον μαρτυρικό τόπο που κατέβαλλε βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και στον οποίο γεννήθηκαν προσωπικότητες που από τα αρχαιότατα χρόνια επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Η επίσκεψή μου στην 96 ΑΔΤΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 102 ετών από την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό στις 11 Νοεμβρίου 1912, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Ιερομαρτύρων και Πολιούχων της Χίου, Μηνά, Βικεντίου και Βίκτωρα, όταν έγινε τότε πράξη το όραμα πολλών γενεών κατοίκων της νήσου, για την ένωση με την Μητέρα Ελλάδα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας την αναγκαιότητα της ομοψυχίας υπογράμμισε ότι: 

«Ενωμένοι τότε οι Έλληνες κατάφεραν στους αγώνες εκείνης της περιόδου εξαιρετικά επιτεύγματα. Ειδικά, τώρα, μετά τη δοκιμασία που υφιστάμεθα από την χείριστη δημοσιονομική συγκυρία, ο ελληνικός λαός μπορεί να γίνει ξανά  το παράδειγμα για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει στο παρελθόν αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η Χώρα μας να βγει νικήτρια. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, πέρα από πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα. Ενωμένοι, αγαπημένοι, θα βγούμε από την κρίση. Με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα».

Αναφερόμενος στο ένστολο προσωπικό τόνισε ότι οι «οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η προστιθέμενη αξία του εθνικού αμυντικού μας συστήματος. Χάρη σε αυτούς, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή».

Ο υπουργός επισκέφτηκε τα στρατιωτικά φυλάκια στη Χίο αλλά και στα Ψαρά από όπου δήλωσε:

«Το εθνικό αμυντικό σύστημα αποτελεί εγγύηση για την Εθνική Ασφάλεια και αποτελεί επίσης έναν ισχυρό μοχλό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την επικοινωνία και τις ενημερώσεις που είχα σήμερα με τη στρατιωτική ηγεσία και τους στρατευμένους.

Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν, ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για το έργο που γίνεται που γίνεται σε κάθε κλάδο και σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Γ. Κοκ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr