ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Συμφωνία με την τρόικα πριν υπάρξουν ανάγκες για τη χώρα

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 20:24 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 23:02
Βενιζέλος: Συμφωνία με την τρόικα πριν υπάρξουν ανάγκες για τη χώρα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζονται οι «ήξεις αφίξεις» της τρόικας με τα τελευταία δεδομένα να δείχνουν ότι δύσκολα θα έρθουν οι εκπρόσωποι των δανειστών το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζονται οι «ήξεις αφίξεις» της τρόικας με τα τελευταία δεδομένα να δείχνουν ότι δύσκολα θα έρθουν οι εκπρόσωποι των δανειστών το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος είναι να έχει λήξει η αξιολόγηση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου και όλες οι άλλες διαδικασίες μέχρι το τέλος του έτους. Διαβεβαίωσε ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία πριν προκύψουν ανάγκες για τη χώρα και «σίγουρα πριν από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας»:

«Έχουμε ένα σχεδιασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία- όπως σας είπα- σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Για το εάν έχει ενστάσεις η τρόικα είπε ότι «δεν υπάρχουν ενστάσεις, έχουν απόψεις κι εμείς τις δικές μας με βάση τις προοτεραιότητες της χώρας. Θα υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του χρόνου και είναι σημαντικό να έχουμε κλίμα εσωτερικής συναίνεσης και σταθερότητας». 

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι το τραπεζικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται για πλειστηριασμούς μικρής και πρώτης κατοικίας: 

«Είναι προφανές και δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε αυτό, ότι το τραπεζικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται να κάνει πλειστηριασμούς των μικρών και μεσαίων ακινήτων πρώτης κατοικίας, για τα νοικοκυριά τα οποία είναι φτωχά ή μεσαία. Λοιπόν, αυτά είναι θέματα που τα λύνουμε με ευκολία τώρα, επειδή κρατήσαμε όρθια την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα σημείωσε πως το ασφαλιστικό είναι στη συζήτηση με την τρόικα, αλλά μόνο «για διοικητικού χαρακτήρα θέματα. Δεν είναι για ζητήματα που αφορούν την ουσία που απασχολεί κάθε συνταξιούχο, δηλαδή το πόση σύνταξη παίρνει. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το σίριαλ με την έλευση της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega είναι από δύσκολο έως απίθανο να επιστρέψει η τρόικα το Σαββατοκύριακο αφού «υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε από την Ουάσινγκτον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαμηνύει ότι δεν προγραμματίζει επιστροφή το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών δεν αποκλείεται να γινόταν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Π.Ρ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr