ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Τσίπρα για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 07:08 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 07:49
Το σχέδιο Τσίπρα για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Facebook Twitter Whatsapp

Το μεγάλο κεφάλαιο των προεκλογικών και μετεκλογικών  συνεργασιών άνοιξε χθες με την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να το ….κλείσει ως εκκρεμότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το μεγάλο κεφάλαιο των προεκλογικών και μετεκλογικών  συνεργασιών άνοιξε χθες με την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να το ….κλείσει ως εκκρεμότητα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αποφασισμένος να δώσει το στίγμα του σε ότι αφορά το θέμα των συνεργασιών αφού σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει ποιους θα επιλέξει  ως συνοδοιπόρους στο διακύβευα της ανατροπής της κυβέρνησης. 

«Πρέπει να πατήσουμε,  γερά στο θεμέλιο που πάντα υπολόγιζε η Αριστερά στη στρατηγική και την τακτική της: Στην πολιτική της διεύρυνσης της επιρροής μας, στην πολιτική των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών. Χωρίς επιπολαιότητες, αλλά και χωρίς φοβίες είπε ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με σεβασμό στις αξίες μας, αλλά και στις αξίες όσων βρίσκονται δίπλα μας. Και πρόσθεσε  . «Ας σας θυμίσω μια πολιτική σκέψη που δεν είναι δική μου: Είναι πολύ παλιά. Λέει.. Υπάρχουν στιγμές, που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι , όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος.» 

Με την διαπίστωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε το μεγάλο κεφάλαιο της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και την ΔΗΜΑΡ. Ένα κεφάλαιο που έχει πολλές σελίδες αφού οι ενστάσεις που έχουν εκφραστεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση και αφορούν αυτό το θέμα είναι πολλές και έντονες. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις περιμένει. 

Όπως είναι άλλωστε γνωστό στελέχη του Αριστερού Ρεύματος διαφωνούν με το άνοιγμα και προς την ΔΗΜΑΡ και προς τους ΑΝΕΛ .  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του κατ επανάληψη και με αφορμή τα σχετικά σενάρια  ενώ και στελέχη όπως ο Γιάννης Μηλιός ή ο Μανώλης Γλέζος εμφανίζονται επιφυλακτικά σε αυτά τα ανοίγματα. 

Απ ότι φαίνεται πάντως αυτό που κυριάρχησε στην απόφαση του  Αλέξη Τσίπρα να θέσει αυτό το θέμα τώρα είναι η πεποίθηση του ότι σύντομα θα πάμε σε εκλογές και ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Άρα οι οποίες συγκρούσεις , οι οποίες ενστάσεις και οι όποιες αντιρρήσεις θα πρέπει να καταγραφούν τώρα προκειμένου και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. 

«Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε συνεπείς, αλλά και ταυτόχρονα ευέλικτοι πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης .Σταθεροί στις ιδέες μας αλλά και διορατικοί.   Οι αντίπαλοί μας, είναι αλήθεια θα μας ήθελαν κλεισμένους και απομονωμένους στα κάστρα της βεβαιότητας και της υπεροψίας. Ότι έχει κριθεί το παιχνίδι, ότι είναι στρωμένος ο δρόμος μπροστά μας. Εμείς όμως ξέρουμε, θα είναι σκληρή η μάχη, μέχρι την τελευταία στιγμή και θα τη δώσουμε με νου και με καρδιά.» 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος του να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν θετικές προοδευτικές μετατοπίσεις , και ενεργοποίηση σοβαρών κοινωνικών δυνάμεων και κατέληξε λέγοντας: 

«Και συγκλίσεις, όχι στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε στη βάση της ευκαιριακής συμπόρευσης. Αλλά στη βάση της καθαρής και πραγματικής πολιτικής αξιοπιστίας. 

Διότι για μας αυτές οι συγκλίσεις με πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία έχουν βάση και προοπτική, χωρίς συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι, με καθαρό το μέτωπο και τις πολιτικές μας προτάσεις.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr