ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Κουτσούμπα σε μονάδες της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 12:32 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 12:37
Περιοδεία Κουτσούμπα σε μονάδες της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία
Facebook Twitter Whatsapp

Περιοδεία σε μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί από το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περιοδεία σε μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί από το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε  το ορυχείο Πτολεμαίδας, τον ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) Μελίτης και θα ολοκληρώσει την περιοδεία με επίσκεψη στον ΑΗΣ Καρδιάς.

Ακόμη, συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και εργαζόμενους, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τον τομέα της ενέργειας.

Όπως δήλωσε, ο γ.γ. του ΚΚΕ, "μόνο ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας στα πλαίσια της εργατικής λαϊκής εξουσίας που δεν υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων".

Η ενέργεια είναι πλούτος για την οικονομία της χώρας, υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας οδήγησε σε απαράδεκτη κατάσταση την ίδια τη ΔΕΗ, σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και δημιούργησε προβλήματα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, σε ότι αφορά το βιοτικό τους επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό όταν λέει πως είναι δυνατό να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, στο πλαίσιο μιας απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ για τον τομέα της ενέργειας έχουν ως κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με στόχο να έρθει η στιγμή που ο ενεργειακός πλούτος της χώρας θα είναι κοινωνική περιουσία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr